Kadınlar gününde, kadın çiftçiler kıyasıya yarıştı

Kadınlar gününde, kadın çiftçiler kıyasıya yarıştı


BİTLİS (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde düzenlenen bilgi yarışmasında, kadın çiftçiler birinci olabilmek için kıyasıya yarıştı.
     Yarışmadan önce konuşan Vali Veysel Yurdakul, kadınlar gününde yarışma yapılmasının anlamlı olduğunu söyledi.
     Toplumun yarısını kadınların teşkil ettiğini, geri kalan diğer yarısını da onların eğittiğini ifade eden Yurdakul, şöyle konuştu:
     Bugün eğitimli, bilinçli, nitelikli tarım sektöründe çalışan hanımlar, burada güzel bir yarışma ortaya koyacak. Anadoluda kadın eli değmiş diye bir tabir kullanılır. Aslında kadın elinin değdiği bütün sektörler, tarım sektörü de dahil, hem üretken, hem verimli, hem sürdürülebilir, hem nazik ve daha içtendir. Biz toplum olarak, devlet olarak, sadece tarım sektöründe değil, bütün sektörlerde kadınların deneyimini ve tecrübesini daha da fazla arttırmak, onların üretiminden ve ekonomiye katkılarından daha fazla istifade etmek istiyoruz.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz ise, yarışmanın amacının kırsal alanda yaşayan çiftçilere, il müdürlükleri tarafından verilen eğitim ve yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek ve kırsal alandaki kadın çiftçilerin kaynaşmalarını ve diyaloglarını artırma amacını taşıdıklarını söyledi.
     İlde tarım ve hayvancılık sektöründe verilen destekler ve yapılan eğitim ve yayım çalışmalarıyla üretimde önemli bir noktaya gelindiğini ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu:
     İlimizde tarımda aktif iş gücünün yaklaşık yüzde 50si tarım ve hayvancılık sektöründe istihdam edilmekte. Bu istihdam edilenlerin yüzde 50sinden fazlası da kadınlardan oluşmakta. Sektörde önemli bir yer tutan kadın çiftçilere yönelik, gerek kadın kooperatifleri ve gerek diğer çalışmalar yönünden bakanlık tarafından destekler verilmekte. Hakikaten kadın çiftçilerimiz tarlada hem birer tarım işçisi ve çiftçi olarak çalışırken, aynı zamanda evde de çocukların annesi, eşlerimiz ve annelerimizdir. Büyük fedakarlık gösteren kadın çiftçilerimizin bu çalışmaları takdire şayandır. Böyle bir yarışmaya katılma medeni cesaretini gösteren kadın yarışmacılara başarılar diliyorum.
     İl Kültür Merkezinde düzenlenen yarışmaya kent merkezi ve her ilçeden birer kadın çiftçi katıldı. Bilgi yarışmasında Adilcevazdan katılan Bahar Boz 1., Ahlattan katılan Derya Güvendik 2. ve kent merkezinden katılan Nurten Sözen 3. oldu.
     Yarışmacılara ödülleri Vali Yurdakul ve Müdür Korkmaz tarafından verildi.
     Yarışmaya kurum amirleri ve çok sayıda kadın çiftçi katıldı.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Kadınlar gününde, kadın çiftçiler kıyasıya yarıştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER