Kadınlar, sıralardan oluşturulan sahnede oyun sergiledi

Kadınlar, sıralardan oluşturulan sahnede oyun sergiledi


MERSİN (A.A) - Mersinde, Arslanköy Çadır Tiyatrosu Kadınlar Topluluğu, Bizim Köyün Halleri adlı oyunu, öğrenci sıralarından oluşturulan sahnede sergiledi.
     Milli Eğitim Bakanlığının Okullar Hayat Olsun projesi çerçevesinde merkez Toroslar ilçesi Halkkent Mahallesindeki Hüseyin Okan Merzeci Lisesince etkinlik düzenlendi.
     Okul müdürü Hüseyin Arslanköylü, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, okulların sadece öğrenci ile öğretmenlere değil, mahallede yaşayan herkese açık olduğunu söyledi.
     Bu amaçla düzenledikleri etkinlik kapsamında tamamı kadınlardan oluşan Arslanköy Çadır Tiyatrosu Kadınlar Topluluğunu davet ettiklerini anlatan Arslanköylü, her türlü kültürel etkinliklerde mahalle halkının yanında olduklarını söyledi.
     Mahalle muhtarı Evliya Yüksel de Halkkent sakinlerinin 20 yıldır kadın muhtar seçtiğini ve bunun da bir çağdaşlık göstergesi olduğunu belirterek, düzenledikleri etkinliklerle bunu sürdürmeye çalıştıklarını kaydetti.
     Lise öğrencilerinin yaptığı gösterinin ardından Beyye Yanık, Cennet Güneş, Fatma Fatih, Fatma Kahraman, Saniye Cengiz, Ümmü Kurt ve Zeynep Fatihten oluşan tiyatro topluluğu, köy yaşamından kesitlerin yer aldığı Bizim Köyün Halleri adlı oyunu, öğrenci sıralarından oluşturulan sahnede sundu.
     Kimi zaman izleyicilerin de dahil edildiği tiyatro oyunu, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.
     Etkinliklerin 11 Mayısa kadar devam edeceği bildirildi.
     (VEG-AG-RİN)
<< Önceki Haber Kadınlar, sıralardan oluşturulan sahnede oyun sergiledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER