AK Parti Erzurum Milletvekili Aksak:

AK Parti Erzurum Milletvekili Aksak: -Vakıflar sosyal hayatımızı zenginleştiren sivil toplum kuruluşlarıdır


ERZURUM (A.A) - AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, vakıfları sosyal hayatı zenginleştiren sivil toplum kuruluşları olarak nitelendirdi.
     Aksak, 29. Vakıflar Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, her yıl mayıs ayının ilk pazartesi başlayan ve bir hafta boyunca konferans, seminer ve çeşitli etkinliklerle kutlanan Vakıflar Haftasının insan sevgisinden hareketle, kardeşlik ve paylaşma duygularını pekiştirdiğini anımsattı.
     Bu yıl Vakıflar Haftasının Vakıf Medeniyeti Balkan Vakıfları Yılı olarak kutlandığını anımsatan Aksak, Balkanlarda Osmanlı İmparatorluğunun geride bıraktığı eserlerle anıldığına dikkat çekerek, şunları kaydetti:
     Vakıflar sosyal hayatımızı zenginleştiren sivil toplum kuruluşlarıdır. Amacı insana hizmet etmek olan bir medeniyet gittiği her yere, medeniyetinden örnekler taşır. Osmanlı İmparatorluğu da ayak bastığı tüm topraklara kendi vakıf medeniyetini, insanların ihtiyaçlarına cevap verecek hizmetleri götürmüştür. Bugün Balkanlarda, Osmanlı İmparatorluğu yaptığı camiler, medreseler, hanlar, hamamlar, köprüler, çeşmelerle anılmakta ve hatırlanmaktadır.
     (GZ-AKS)
<< Önceki Haber AK Parti Erzurum Milletvekili Aksak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER