İZTO heyeti Gürcistanda

İZTO heyeti Gürcistanda -İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: -İzmir çıkışlı Karadeniz turları için yaptığımız planlarda Batum olmazsa olmazımız


İZMİR (A.A) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir çıkışlı Karadeniz turları için yaptığımız planlarda Batum olmazsa olmazımız dedi.
     İZTOdan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gürcistan-Batum ve Doğu Karadeniz İş ve İnceleme Gezisi kapsamında Batumda gerçekleştirilen iş forumuna, Acara Özerk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Levan Varshalomidze, Acara Tarım Bakanı Donari Surmanidze, Ekonomi Bakanı Vaja Bolkvadze, Batum Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Tamaz Shavadze, Gürcü iş adamları ile 84 kişilik İZTO heyeti katıldı.
     Burada konuşan Demirtaş, Batumun Karadenizin, Kafkasyanın Parisi olduğunu, buradaki fırsatların kaçırılmaması gerektiğini, bu ülkeden İzmire gelecek iş adamlarının gönüllü danışmanı olacağını kaydetti.
     Demirtaş, şunları dile getirdi:
     Dış ülkelerde yatırım yapmak, bunun kararını vermek kolay değildir ama burada ben de üyelerimize ve tüm Türk iş adamlarına korkmadan yatırım yapabilirsiniz diyorum. Çünkü burada yasalar hakim, rüşvet gibi olaylar yok. Burada bugün büyük fırsatlar var. Ama yarın bu fırsatlar daha da azalabilir. Öbür gün bu fırsatlar kaçabilir. O yüzden bugün Batumdaki fırsatları kaçırmamak lazım. Çok zengin maden yatakları var. Tarımda büyük potansiyel var. Turizm Batumun herşeyi, yaz kış turizm yapılabilir. Sanayi çok gelişmemiş bu nedenle her türlü yatırım yapılabilir.
     Batumda da kruvaziyer turizmde birlikte bir başarı hikayesi yazabiliriz. Zaten Devlet Başkanı Levan ile birlikte dünyadaki kruvaziyer fuarlarında Batum ve İzmiri birlikte pazarlıyoruz. İzmir çıkışlı Karadeniz turları için yaptığımız planlarda Batum olmazsa olmazımız.
     Acara Özerk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Levan Varshalomidze ise Demirtaş ve İzmirli iş adamlarını yeniden Batumda ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Acaranın Karadenizde çok önemli bir konumda olduğunu vurgulayan Varshalomidze şöyle dedi:
     Ekonomik gelişmeler bölgemizi çok değiştirdi. Çok saydam bir iş ortamı oluşturuldu. Son 5 yılda 5 milyar dolarlık yatırım yapıldı. Batumda 200den fazla Türk yatırımcı var. Bu ziyaretinizin daha çok Türk yatırımcı getireceğine inanıyorum. Bu pazar hala boş. Batuma ve Gürcistana yatırım yapmak için hiç düşünmeden kararınızı veriniz çünkü pazar Gürcistandır. Yatırım yapmak için aktif ve agresif olun hiç düşünmeyin. Yatırım yapmak için geldiğinizde sizin için gönüllü danışmanlık yapmaya söz veriyorum.
     Varshalomidze Batumda kullanılmak üzere İzmir faytonu yaptırdıklarını, İzmir saat kulesinin de bir benzerinin inşaasına başladıklarını belirterek, EXPO 2020 oylamasında da İzmire destek olmak için Gürcistan delegesi ile birlikte oylamaya katılacağını ifade etti.
     (RMZ-ALİ)
<< Önceki Haber İZTO heyeti Gürcistanda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER