İzmir Doğal Yaşam Parkına yeni konuklar

İzmir Doğal Yaşam Parkına yeni konuklar -EAZA üyesi park, Afrika pengueni ve su samurunun yanı sıra dünyada nesli tükenmekte olan tembel ayıların üretim programına dahil olacak


İZMİR (A.A) - Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumları Birliği (EAZA) üyesi olan İzmir Doğal Yaşam Parkı, Afrika pengueni ve su samurunun yanı sıra dünyada soyu tükenmekte olan tembel ayılara, üretim merkezi projesine dahil olarak ev sahipliği yapacak.
     İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 120 türden yaklaşık bin 500 hayvanın 425 bin metrekare alan üzerinde yaşadığı İzmir Doğal Yaşam Parkına, hayvanat bahçeleri arasında gerçekleştirilen değişim programı çevresinde birer çift Afrika pengueni ve su samuru ile dünyada soyu tükenmekte olan tembel ayı (sloth bear) getirilecek.
     Getirilecek yeni hayvan türleri için kurt barınağının yan tarafında tembel ayılar, Afrika savanın ön kısmında Afrika penguenleri, büyük havuzun yanında da su samurları için yaşam alanları ve barınaklar oluşturulması için ön proje çalışmalarına başlandı.
     Bu kapsamda, 10-15 derecelik ılıman iklimlerde yaşayan Afrika pengueni için özel havalandırma sistemli barınak, su samuru için de büyük havuz yanında barınaklı yeni bir havuz oluşturulacak park, gönderilecek tembel ayılar ile dünyada soyu tükenmekte olan bu neslin üretim projesine dahil edilmiş olacak.
     Tembel ayıların, İzmir Doğal Yaşam Parkında sağlanacak uygun koşullarla çoğaltılması ve yeni bireylerinin Avrupadaki diğer hayvanat bahçelerine gönderilmesi planlanıyor.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İzmir Doğal Yaşam Parkına yeni konuklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER