İzmirdeki kamu kurumlarında serbest kıyafet tartışması

İzmirdeki kamu kurumlarında serbest kıyafet tartışması -Özgür-Der İzmir Şubesi Başkanı Büyük: İzmir Valiliği tarafından resmi kurumlara gönderilen kılık kıyafet yazısı, 28 Şubat sürecinin hala yaşandığını gösteriyor (Fotoğra


İZMİR (A.A) - Özgür-Der İzmir Şubesi Başkanı Nurcan Büyük, resmi kurumlara İzmir Valiliğinden 20 Martta kılık kıyafet yönetmeliği ile ilgili yazı gönderilmesinin 28 Şubat sürecinin hala yaşandığını gösterdiğini iddia etti.
     Özgür-Der üyesi bir grup, Konak Meydanı Kemeraltı girişinde, gönderilen yönetmelik gerekçesiyle İzmir Valiliğini protesto etti.
     Nurcan Büyük, grup adına yaptığı açıklamada, hak ve özgürlüklerin yönetmeliklerle kısıtlanamayacağını belirtti. İnsanların kamu görevlisi olmaları gerekçe gösterilerek inançları ve değer yargılarının yok sayılamayacağını ifade eden Büyük, şunları söyledi:
     Özgürleşme çabalarına rağmen hala maalesef bulundukları konum itibariyle halkı hizaya çekme, 12 Eylülün ruhunu yaşatma, 28 Şubat fişleme ruhunu bir kez daha halkın her kesimine yaymak amacıyla gerçekleştirilen tutumlar devam etmektedir. 20 Martta kamu kurumlarına gönderilen başörtüsüyle alakalı düzenlemenin bir kez daha hassasiyetle gözden geçirilmesini istemesi, bunu Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığına göndermesi 28 Şubat ruhunun İzmir Valiliğinde hala yaşadığını göstermesi açısından ilginçtir. Valiliğin genelgesini inancımıza yöneltilmiş bir hakaret ve şiddet olarak görüyoruz. İnancımızı ve kimliğimizi mutlaka gerçekleştireceğiz, bu konudaki yönetmelikleri asla kabul etmiyoruz. İzmir Valiliği tarafından resmi kurumlara gönderilen kılık kıyafet yazısı, 28 Şubat sürecinin hala yaşandığını gösteriyor.
     İzmir Valiliğinden yapılan açıklamada, yazının bir şikayet doğrultusunda gönderildiğinin kaydedildiğine işaret eden Büyük, Valiliğin, sadece bir kişinin şikayeti üzerine değil, milyonların talebi üzerine harekete geçmesi gerekiyor. Bu tutumun karşısında olduğumuzu, yasakçı tutumun ortadan kaldırılmasını istiyoruz dedi.
     Nurcan Büyük, söz konusu yazının Memur-Senin Sivil İtaatsizlik Eyleminin başladığı günlerde gönderilmesinin ilginç olduğunu vurgulayarak, 81 ilde gerçekleştirilen bu eylemlerinin tepkisinin İzmirde alınması ilginç bir tutumdur. Müslümanların inancı ve değerleri yönetmeliklere bırakılmamalıdır. Hak ve özgürlükler yönetmeliklerle kısıtlanamaz diye konuştu.
     Çeşitli dövizler taşıyan grup, bir süre Herkes için adalet, başörtüne özgürlük şeklinde sloganlar attıktan sonra dağıldı.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber İzmirdeki kamu kurumlarında serbest kıyafet tartışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER