İzmirde trafik kazası tatbikatı yapıldı

İzmirde trafik kazası tatbikatı yapıldı


İZMİR (A.A) - İzmirde Acil Tıp Teknisyenleri (ATT) Günü kutlama etkinlikleri kapsamında İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve Acil Tıp Teknisyenleri (ATT) Derneği işbirliğiyle trafik kazasından yaralı kurtarma tatbikatı yapıldı.
     Konak Meydanındaki Tarihi Saat Kulesi yanında yapılan tatbikatta senaryo gereği, otomobil sürücüsü hamile kadın, bisiklet kullanan kişiye çarptı.
     Bir vatandaşın ihbarı ile olay yerine gelen sağlık ekipleri, bisikletten yere düşerek yaralanankişiye ve hamile sürücüye müdahale etti.
     Olay yerine motosikletiyle gelen Acil Tıp Doktoru, ilk müdahaleyi hayati tehlike tespiti yaptığı bisiklet sürücüsüne yaptı. Bu sırada olay yerine gelen ambulanslardan inen diğer sağlık ekipleri de hamile kadın ve ağır yaralı vatandaşın yardımına koştu.
     Yaralıların kurtarılması, ambulanslarla hastaneye sevk işlemleri bir görevli tarafından megafon aracılığıyla vatandaşlara anlatıldı.
     Konak Meydanında toplanan kalabalık vatandaş topluluğu, kurtarma operasyonunu izledi.
     İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Turhan Sofuoğlu, 112 İl Ambulans Servisi Acil Yardım İstasyonunda 108 ambulans, 2 yenidoğan ambulansı, 1 helikopter ambulansı ve 6 motosiklet ambulansla hizmet verildiğini, bin 300 personel bulunduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber İzmirde trafik kazası tatbikatı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER