İzmirde radyasyonlu atıkların toprağa gömüldüğü iddiası

İzmirde radyasyonlu atıkların toprağa gömüldüğü iddiası -TAEK: Fabrika sahasının girişine radyasyon ölçüm istasyonu kurulmuş olup, ölçüm sonuçları anlık olarak iletilmektedir -Fabrika sahası dışındaki radyasyon seviyelerinde


İZMİR (A.A) - İzmirde atıl durumdaki kurşun döküm fabrikasında radyasyonlu atıkların toprağa gömüldüğü iddialarıyla ilgili Türkiye Atom Enerjisi Kurumunun (TAEK), fabrika sahasının girişine radyasyon ölçüm istasyonu kurduğu, yapılan ölçüm sonuçlarına göre, saha dışındaki alanın radyasyon seviyesinde bir anormallik gözlenmediği bildirildi.
     TAEKin resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Gaziemirin Emrez Mahallesinde bulunan atıl durumdaki kurşun döküm fabrikasına ilişkin bir süredir yazılı ve görsel basında yer alan haberler sonrası, kamuoyunda oluşan hassasiyet dikkate alınarak, 11 Aralık 2012de fabrika sahasının girişine ölçüm istasyonu kurulduğu belirtildi.
     İstasyonun, Çevresel Radyasyonu İzleme Sisteminin bir parçası olarak hizmet vereceğine değinilen açıklamada, şunları kaydedildi:
     Çevresel Radyasyon İzleme Sistemimizin parçası olarak bir radyasyon ölçüm istasyonu kurulmuş olup, otomatik olarak yapılan ölçüm sonuçları Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezimize anlık olarak iletilmektedir.
     Söz konusu ölçüm istasyonundan alınan veriler kurumsal web sitemizde (www.taek.gov.tr) yayınlanmaktadır. Alınan ölçüm değerlerinde, fabrika sahası dışındaki radyasyon seviyelerine ilişkin önceki açıklamalarımızla uyumlu olarak herhangi bir anormallik gözlenmemektedir.
    
     Muhabir: Tolga Albay / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber İzmirde radyasyonlu atıkların toprağa gömüldüğü iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER