Ankara Markalar Buluşması

Ankara Markalar Buluşması -Ankara Valisi Yüksel: -Kentsel ihtiyaçlarını günün şartlarına göre tespit edemeyen şehirlerin marka şehir olma, dünya şehirleri süper liginde yer alma şansları yoktur


ANKARA (A.A) - Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Kentsel ihtiyaçlarını günün şartlarına göre tespit edemeyen şehirlerin marka şehir olma, dünya şehirleri süper liginde yer alma şansları yoktur dedi.
     Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından düzenlenen Ankara Markalar Buluşması etkinliğinde konuşan Yüksel, her şehrin akil insanlarının ve kanat önderlerinin bir araya gelerek şehirlerinin ulusal ve uluslararası bütün rekabet unsurlarını yerinde ve zamanında belirlemesi gerektiğini belirtti.
     Sadece rekabet fonksiyonlarını belirlemenin yetersiz kalacağına işaret eden Yüksel, Hiç kuşku yoktur ki kentin destinasyon kalitesinin, kabiliyetinin en yukarıya yükseltilmesi gerekir. Kentsel ihtiyaçlarını günün şartlarına göre tespit edemeyen şehirlerin marka şehir olma, dünya şehirleri süper liginde yer alma şansları yoktur. Ankara için elbette konuşmalıyız. Nasıl bir Ankara- Dünya şehri Ankara, marka şehir Ankara diye konuştu.
     Ankaranın dünyanın en dinamik şehirlerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Yüksel, şunları kaydetti:
     Siz düşünün ki 5 milyonluk bir şehir nüfusunun yüzde 50den fazlası 30 yaşın altında. Bu çok müthiş bir durum. İlk ve orta dereceli okullardaki öğrenci sayıları itibarıyla nüfusun yüzde 22,3ünü oluşturuyor. Her hali dinamik bir şehir. Allahın bahşettiği bütün güzellikleri bünyesinde barındıran bir Ankara. Kent ve uygarlık tanımını bir çok şehirden daha dikkatli kullanabilecek tarihi zenginliğini ellerinde tutan müthiş bir Ankara ve coğrafya. Dünya medeniyetler tarihine 3 defa başkentlik yapabilen efsane bir şehir. Bir şehir düşününüz bünyesinde 20 üniversitesi ve 250 bine yakın öğrencisi olsun. Ülkesinin en kaliteli organize sanayi bölgelerine sahip olsun ve de Türkiyenin hiçbir yerinde rastlanmayan bir biçimde kümeleşme kabiliyeti olsun. Hava savunma ve şimdilerde yüksek sesle konuştuğumuz uzay sanayini gündemine alsın ve de bu şehir markayı konuşmasın.
     Ankaradaki kültür sanat alanlarının sayılarının çokluğuna da dikkati çeken Yüksel, başkentin tarihiyle, kültürüyle özellikle ekonomik yapılanmasıyla entelektüel bir dünya kenti olduğunu vurguladı.
     Markanın beyne atılan çizik anlamı taşıdığını dile getiren Yüksel, bunun yolunun da muhataplarda farkındalık oluşturmaktan geçtiğini söyledi.
     Konuşmaların ardından Yüksel, Ankaranın tanıtımına emeği geçen kurum ve kuruluşlar ile siyaset, spor ve iş dünyasından bazı isimlere plaket takdim etti.
    
     Muhabir: Şenay Ünal
     Yayıncı: Ertuğrul Cingil
<< Önceki Haber Ankara Markalar Buluşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER