İsviçreli damat Ünyede Müslüman oldu

İsviçreli damat Ünyede Müslüman oldu -Ordunun Ünye ilçesinde evlenerek İslamiyeti seçen İtalyan uyruklu İsviçre vatandaşı Alessandra Vitanza, Müslüman olduktan sonra Ali Kaan adını aldı (Fotoğraflı - Görüntülü)


ORDU (A.A) - Ünye ilçesinde evlenerek İslamiyeti seçen İtalyan uyruklu İsviçre vatandaşı Alessandra Vitanza, Müslüman olduktan sonra Ali Kaan adını aldı.
     Sevilay Özzorlu (30) ile Ünyede resmi nikahla evlenen Alessandra Vitanza (31), Ünye Müftülüğüne müracaat ederek Müslüman olmak istedi.
     Ünye Müftülüğüne eşi Sevilay ve ailesiyle birlikte gelen Vitanza, Ünye Müftü Vekili Fikret Öğütün makamında Kelime-i Şahadet getirerek ihtida belgesini aldı.
     Gelin Sevilay Vitanza eşinin Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman olmasından dolayı duygusal anlar yaşayarak sevinç gözyaşları döktü.
     Müftülük makamında İslam dininin temel esaslarından söz eden Müftü Vekili Fikret Öğüt, İslamın hoşgörü ve sevgi dini olduğunu, Müslümanların bütün peygamberlere inandığını söyledi.
     Öğüt, Müslümanlığı seçerek Ali Kaan adını alan Vitanzaya Kuran-ı Kerim ve ilmihal hediye etti.
     Sevilay ve Ali Kaan Vitanza daha sonra dini nikahı kıydırdı.
     İsviçrede bir firmada muhasebeci olarak çalıştığını söyleyen Sevilay Vitanza, AA muhabirine, aşçılık yapan Alessandra Vitanza ile İsviçrede 20 yaşındayken tanıştıklarını anlattı.
     Evlenmeye karar vererek geçen hafta Ünyede nikahlarının kıyıldığını söyleyen Vitanza, Kız kardeşi benim arkadaşımdı, onun aracılığıyla tanıştık. Sadece bir tanışmaydı. Daha sonra arkadaşlığımız ilerledi, 3 sene önce evlenme kararı verdik. Ben de dinimi yavaş yavaş anlatmaya başladım. O da fikir olarak daha yakın gördü dinimizi, araştırarak Müslüman olmaya karar verdi. Ben kararını ona bıraktım, sadece anlatıyordum, öğrenmesi gerekenleri öğrettim dedi.
     Müslümanlığı seçme kararı alan Vitanza ise Müslümanlığı eşi Sevilayla birlikte tanımaya başladığını söyledi.
     İslamiyete inandığım ve eşime aşık olduğum için Müslüman olmaya karar verdim diyen Vitanza, şöyle devam etti:
     Sevilay ilk önce kız kardeşimin arkadaşıydı, sonra hayat arkadaşım oldu. Müslüman olmama ailem ve yakınlarım bir şey demiyor, kendi kararım. Çok heyecanlıyım, mutluyum. Yeni bir hayat başlıyor benim için.
     Oğlu Gencay Özzorlunun da İsviçrede tanıştığı Rus Elenne ile 11 yıl önce evlendiklerini, Selin adında 10 yaşlarında kız çocukları olduğunu söyleyen gelinin annesi Sabiha Özzorlu ise damadının Müslüman olması ile ilgili duygularını, Mutluyum. Allah sonuna kadar mutlu etsin inşallah diyerek anlattı.
     Sevilay ve Ali Kaan Vitanza çiftinin Türk adetlerine göre akşam kına gecelerinin yarın da düğünlerinin yapılacağı öğrenildi.
    
     Muhabir: Hacer Coşkun / Dilek Sezen
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber İsviçreli damat Ünyede Müslüman oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER