İsveçin Ankara Büyükelçisi Akesson, Konyada

İsveçin Ankara Büyükelçisi Akesson, Konyada -Akesson: İyi ilişkilerimizin sonucu olarak Konyanın Kulu ilçesinde fahri konsolosluk açmaya karar verdik


KONYA (A.A) - Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Konyaya gelen İsveçin Ankara Büyükelçisi Hakan Akesson, Konya Valisi Aydın Nezih Doğanı makamında ziyaret etti.
     Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Konya Valisi Doğan, İsveçin; Türkiyenin Avrupa Birliğine üyeliği sürecinde en çok destek veren ülke olduğunu söyledi.
     İsveçte yaklaşık 120 bin civarında Türk vatandaşının olduğunu ifade eden Doğan, bir Konyalının İsveçe gittiğinde, kendisini Konyada hissedecek kadar yoğun Konyalı nüfusunun bulunduğunu belirtti.
     İsveçin Ankara Büyükelçisi Hakan Akesson ise bütün büyükelçilik personelinin bugün Konyada olduğunu, yıllık planlama toplantısını yapmak için Konyayı seçtiklerini dile getirdi.
     Toplantı süresince Konya tarihini de tanıma fırsatı bulacaklarını vurgulayan Akesson, Konya tarihsel açıdan çok önemli bir şehir, burada tarihi bir geçmiş var dedi.
     Yakında, yoğunluğu Kulu ilçesinden olmak üzere Konyadan İsveçe olan göçün 50. yılının da kutlanacağına değinen Akesson, şunları kaydetti:
     Bu bizim için çok önemli. İyi ilişkilerimizin sonucu olarak Konyanın Kulu ilçesinde fahri konsolosluk açmaya karar verdik. İsveç Büyükelçisi olarak benim en önemli görevlerimden biri de Türkiyenin Avrupa Birliğine girme sürecine destek olmaktır. Çünkü Türkiyenin Avrupa Birliğine girmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber İsveçin Ankara Büyükelçisi Akesson, Konyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER