Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi çalışmaları

Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi çalışmaları -Başkan Günaydın: -Böyle büyük eserler, büyük yapılarda, büyük sürprizler de çıkar karşınıza. Biz o sürprizleri çöze çöze bugüne geldik. Ben buraya ömrümü ahdettim. 3 yıldır gece gündüz


ISPARTA (A.A) - Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yapımı devam eden Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM) inşaatıyla ilgili, Böyle büyük eserler, büyük yapılarda, büyük sürprizler de çıkar karşınıza. Biz o sürprizleri çöze çöze bugüne geldik. Ben buraya ömrümü ahdettim. 3 yıldır gece gündüz burayla uğraşıyorum dedi.
     Başkan Günaydın, yapımı devam eden Isparta Ticaret ve Kültür Merkezinde gazetecilerle bir araya geldi. İnşaat çalışmalarını yürüten firmanın yetkililerinin de katıldığı toplantıda Başkan Günaydın, tamamlanan ve devam eden çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     Ispartalıların neredeyse tamamının merkezin bir an önce hizmete girmesini istediklerini anlatan Günaydın, kendisinin en çok üzerine düştüğü konuların başında ITKMnin bir an önce tamamlanmasının yer aldığını söyledi. Bazı kesimler tarafından merkezle yeterince ilgilenmediğine dair eleştirilere maruz kaldığını ifade eden Günaydın, bu konuda kendine haksızlık yapıldığını savundu.
     Günaydın, göreve geldiği günden bu yana projenin tamamlanması için uğraştığını belirterek, tamamladıkları çalışmaları şöyle anlattı:
     Göreve başladım, sonrasında 8 ayımı proje tadilatı için harcadım. Profesyonelce çalışmamıza rağmen sadece bu çalışma için 6 ay hukuksal mücadele ettik. İnşaat alanındaki TEDAŞa ait trafolar protokol imzalanarak alandan kaldırıldı. Bir ara firmayı gecikme nedeniyle mahkemeye verecektik. Bunun için de bazı evraklar hazırlamak gerekiyordu. Buranın sadece proje tespitini 4 ayda tamamladık. Belirli bir çalışma yürütüldü ama bunun bir çözüm olmadığı görüldü. Mahkemeye versek çözüme ömrümüz yetmeyecekti. Bu akılsızlığı yapmadık. Devamlı çözüm aradık ve sabırlı bir çalışmanın neticesinde sorunları çözdük.
     Merkezdeki işyerlerinin tapu sorununu da çözüme kavuşturduklarının belirten Günaydın, ITKMdeki 410 dükkanın tapularını bağımsız bölüm halinde tamamladıklarını ve geçen yıl tapu devir işlemlerini bitirdiklerini ifade etti. Günaydın, merkezdeki 43 işyerini de belediyeye kazandırdıklarını vurguladı.
     Bazen hiç beklemediklerin olaylarla karşılaştıklarına değinen Günaydın, inşaat alanında bir vakfa ait arazinin ortaya çıktığını ve bu durum karşısında çok şaşırdıklarını dile getirdi. Günaydın, Alanda vakıf arazisi varmış ama kimsenin haberi yok. Bunu çözmezsen ITKMye ne ruhsat verilirdi ne de yaptırabilirdi. Hatta vakıf isteseydi inşaattı durdurabilirdi. O sıra kasamızda paramız olmamasına rağmen hemen arazinin bedelini bulduk ve geçen yıl nisan ayında vakıfa 351 bin 944 lira vererek arazi üzerindeki şerhi ortadan kaldırdık diye konuştu.
     Günaydın, ayrıca merkezin yapılacağı alanda vatandaşlara ait taşınmazlar ve araziler bulunduğunu ve ITKM inşaatına bu yerlerin istimlak edilmeden başlandığına dikkati çekti. Bu sorunun çözümü için uzun süredir uğraştığını kaydeden Günaydın, istimlak çalışmalarının bir kısmının tamamlandığını, diğerlerini de kısa sürede tamamlayacaklarını belirtti. Günaydın, inşaatın dışında kalan yağmur suyu ve kanalizasyon hattını da büyük tehlikelere rağmen geçen yıl ekim ayında tamamladıklarını bildirdi.
     ITKMnin tamamlanması için karşılarına çıkan tüm pürüzleri, canavar gibi çözdüklerini dile getiren Günaydın, Böyle büyük eserler, büyük yapılarda, büyük sürprizler de çıkar karşınıza. Biz o sürprizleri çöze çöze bugüne geldik. Ben buraya ömrümü ahdettim. 3 yıldır gece gündüz burayla uğraşıyorum dedi.
     Günaydın, inşaat alanında 14ü teknik personel olmak üzere 176 kişinin çalıştığını, ileriki günlerde çalışmaları hızlandırmak için personel sayısının artırılacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mehmet Erbek
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER