Fırat Teknokent Genel Kurul toplantısı yapıldı

Fırat Teknokent Genel Kurul toplantısı yapıldı


ELAZIĞ (A.A) - Fırat Teknokent Genel Kurul toplantısı yapıldı.
     Fırat Üniversitesi (FÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesinde yapılan toplantıda sunum yapan Fırat Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, Türkiyede Teknoloji Geliştirme Bölgeleri ya da teknoparkların 45 noktada bulunduğunu, 45 teknoparktan 32sinin aktif olarak faaliyet gösterdiğini, aktif faaliyet gösteren teknoparklardan birisinin de Elazığda olduğunu söyledi.
     Akın, Fırat teknoparkın 3 yıldır faaliyette olduğunu, Türkiyede faaliyette olan 24. teknopark, Doğu Anadolu Bölgesinde de ilk faaliyette olan teknopark olduğunu belirtti.
     Türkiyede bulunan teknoparklarda 1800den fazla firmanın faaliyet gösterdiğini ifade eden Akın, Bunlardan 71i yabancı firma. Bizim henüz yabancı firmamız yok. 16 binden fazla personel çalışmakta. Yaklaşık 5 bin Ar-Ge projesi devam ediyor. 7 bin 500den fazlası bitmiş durumda. 550 milyon dolarlık ihracat katkısı Türkiyeye sağlıyorlar dedi.
     Fırat teknopark olarak bugüne kadar sürdürdükleri en önemli projenin AB katılım öncesi mali yardım projesi olduğunu dile getiren Akın, Yaklaşık, KDV hariç 18 milyon liralık bütçesi olan bir proje. Bu proje içerisinde 4 ihalemiz var. Bu 4 ihaleden 3ü tamamlanmış durumda diye konuştu.
     Toplantıda, Fırat teknokentin kuruluşundan itibaren verdiği katkılardan dolayı Elazığ Valisi Muammer Erol ve FÜ Rektörü Feyzi Bingöle teşekkür plaketi verildi.
     Toplantı basına kapalı olarak devam etti.
    
     Muhabir: Ramazan Kaya / Ömer Fansa
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Fırat Teknokent Genel Kurul toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER