Ispartada denetlenen 126 internet kafenin 21ine

Ispartada denetlenen 126 internet kafenin 21ine para cezası


ISPARTA (A.A) - Isparta Emniyet Müdürlüğünce denetlenen 126 internet kafenin 21ine, Kabahatlar Kanununa göre para cezasının uygulandığı bildirildi.
     Isparta Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, internetin, bilgi, sosyal iletişim, oyun ve eğlence gibi amaçlarla kullanıldığı, bu hizmetten umuma açık yer niteliğindeki internet kafeler vasıtasıyla da faydalanıldığını belirtildi.
     Çocuk ve gençlerin bilişim teknolojilerinin getirdiği kolaylıktan yararlanmak için ailelerin kontrolü olmaksızın gittikleri internet kafelerde, faydanın yanı sıra bazı sorunlarla da karşılaştığının vurgulandığı açıklamada, emniyet müdürlüğü ekiplerinin internet ortamında gerçek, faydalı, geliştirici yayın ve içeriklerle beraber özellikle çocuk ve gençlerin gelişimlerine olumsuz yönde etki edebilecek içeriklere erişimlerinin engellenmesi ve bu yolla suç mağduru olmalarının veya suça sürüklenmelerinin önüne geçilmesi amacıyla 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve kanuna bağlı İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Hakkında Yönetmelik hükümleri gereğince Isparta çeşitli çalışmalar yaptığı bildirildi.
     Bu kapsamda 15 Eylül ile 3 Aralık tarihleri arasında 126 internet kafenin denetlendiği bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Denetimlerde mevzuata aykırı faaliyet gösteren 21 iş yerine Kabahatler Kanunu gereğince işlem yapılmıştır. Ayrıca denetlenen 44 play station oyun salonundan 6sına idari işlem yapılmıştır. Toplum Destekli Polislik kapsamında okullarımızda öğrencilere ve velilerine yönelik bilgilendirme çalışmalarımız devam etmektedir.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Ispartada denetlenen 126 internet kafenin 21ine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER