İslahiyede, Buğdayda entegre mücadele

İslahiyede, Buğdayda entegre mücadele tarla günü düzenlendi


GAZİANTEP (A.A) - İslahiye ilçesi Kozdere köyünde, Buğdayda entegre mücadele tarla günü düzenlendi.
     Buğdayda Entegre Mücadele projesi kapsamında pilot bölge olarak seçilen Kozdere köyünde 10 çiftçiye, buğday tarlasında yapılan entegre mücadele kapsamında sertifikaları dağıtıldı.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Sadık Kayın, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Cemalettin Alparslan, İslahiye İlçe Müdürü Mehmet Yanar, Nurdağı İlçe Müdürü Yakup Çevik, Gaziantep Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Kenan Seçkin, Proje Koordinatörü Ziraat Mühendisi Zekeriya Köker, İslahiye Ziraat Odası Başkanlığı ve İslahiye Tarım Kredi Kooperatifi Temsilcileri, İl ve İslahiye İlçe Müdürlüğü Teknik Personelinin katılımlarıyla düzenlenen tarla günüyle entegre mücadele çalışmaları arazi ortamında değerlendirildi.
     Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Cemalettin Alparslan da Gaziantep İlinde ilk olarak 2007 yılında 2 ilçede 3 çiftçi ile projeye başlandığını daha sonraki yıllarda bu rakamların artarak 2011 yılına gelindiğinde; 9 ilçe 99 çiftçide 40 bin 350 dekar buğday alanında entegre mücadelenin başarıyla yürütüldüğünü söyledi.
     İslahiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Yanar da, konuşmasında şunlara değindi:
     2012 üretim sezonunda pilot ilçe seçilen İslahiye ilçesinde uygulamaya koyduğumuz entegre mücadele çalışmalarının ilkini buğday üreticilerimizle, ikincisini de Altınüzüm beldesinde üzüm hasat sezonunda üzüm üreticilerimizle gerçekleştireceğiz. Entegre Mücadele ile üretimin artırılması kaliteli ve ilaç kalıntısı bulunmayan ürün elde edilmesi ve çiftçinin kendi tarlası, bahçesi veya bağının uzmanı haline getirilmesi amaçlanmaktadır. Daha sağlıklı ve daha kaliteli ürün sloganı ile çiftçilerimizin birim alandan daha fazla ve sağlıklı ürün elde etmesi amacıyla il ve ilçe müdürlüklerimiz çalışmalarına devam edecektir.
     Muhabir: Zekeriya Şimşek
     Yayıncı:B Hasan Özkal
<< Önceki Haber İslahiyede, Buğdayda entegre mücadele Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER