İntihara zorladığı iddiasına ilişkin dava

İntihara zorladığı iddiasına ilişkin dava -Yargıtayın beraat kararını bozduğu ve bir kişiyi intihara zorladığı iddiasıyla yargılanan sanığın halası tanık olarak dinlendi


KASTAMONU (A.A) - Yargıtayın beraat kararını bozduğu ve bir kişiyi intihara zorladığı iddiasıyla yargılanan sanığın halası tanık olarak dinlendi.
     Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Tarık Ö(34), sanığın hala oğlu Ferit Kaplan ve halası Gülderen Özdemir ve taraf avukatları katıldı.
     Duruşmada söz alan tutuklu sanığın halası Gülderen Özdemir, olayın meydana geldiği gün yeğeniyle babasını ziyarette gittiğini ifade etti.
     Olayın meydana geldiği yerde Tarık Öyü tek başına gördüğünü ifade eden Özdemir, Tarık, beni Kastamonuya bırakır mısın- dedi. Ben de içeri girip babamla konuşmadan, araca binip Kastamonuya doğru hareket ettim. Biz, geri dönerken yanımızda Ferit de vardı. Kastamonuya döndüğümüzde babamın arkadaşının intihar ettiğini söyledi. Tarıkı Kastamonuya getirdikten sonra Ilgaza geri döndüm şeklinde konuştu.
     Mahkeme başkanı, hala Özdemire hitaben Babanın evine geliyorsun, neden babanı görmeden gidiyorsun. Bu senin bir dakikanı bile almaz diye konuştu.
     Bunun üzerine, Özdemir hiç aklına gelmediğini, Tarıkın kendisini götürmek istemesinden dolayı, düşünmediğini ileri sürdü.
     Sanık Tarık Önün hala oğlu Ferit Kaplan da köye dayısını ziyarete gittiği sırada evin önünde dayısının oğlu Tarıkın da olduğunu ifade ederek, Dayımın oğlu Tarık, beni Kastamonuya bırak dedi. Hatta biz arabadan inmeden Kastamonuya hareket ettik. Yolda dayımın oğlu, dedemin bir arkadaşının dedemin evinin önünde intihar ettiğini, sabıkalı olduğu için olay yerinden ayrıldığını, kendisiyle ilişkisinin olmadığını söyledi. Biz olay yerinde Tarıktan başka kimseyi görmedik şeklinde konuştu.
     Duruşma ileri bir tarihe erteledi.
     Kastamonunun Çatören köyünde 2008 yılında Tarık Önün dedesinin evinde Murat İnceustaoğlu(32) intihar ettiği belirlendi. İntihara zorladığı iddiasıyla yargılanan Tarık Ö, mahkemede beraat etmişti. Ancak Yargıtay, tanıkların tekrar dinlenmesi gerekçesiyle kararı bozmuştu.
    
     Muhabir: Özkan Beyer
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber İntihara zorladığı iddiasına ilişkin dava Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER