Fatih Projesi

Fatih Projesi -Tokatta 3 okulda 674 öğrenci ve 96 öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldı -Vali Taşkesen: Fırsat eşitliğini sağlamak için Fatih Projesi çok güzel bir proje


TOKAT (A.A) - Tokatta 3 okulda 674 öğrenci ve 96 öğretmene Fatih Projesi kapsamında tablet bilgisayar dağıtıldı.
     Milli Piyango İhya Balak Fen Lisesinde düzenlenen bilgisayar dağıtım törenine katılan Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, 9/C sınıfında akıllı tahtada işlenen fen bilgisi dersini dinledi.
     Taşkesen, törende yaptığı konuşmada, Herkesin tablet almaya imkanı olmayabilir, fırsat eşitliğini sağlamak için Fatih Projesi çok güzel bir proje. Başta Milli Eğitim Bakanlığımız olmak üzere emeği geçenlere, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün değerli personeline ve okulumuzun idarecilerine teşekkür ediyoruz dedi.
     Öğrencilerden tabletleri amacına uygun kullanmalarını isteyen Taşkesen, Bakanımızın da söylediği gibi, tabletler fazla oyuna müsait değil. Biz çocukların elinden bu tabletleri alana kadar neler çekiyoruz, kitap okumuyorlar, zamanlarını tabletle oynayarak harcıyorlar, bir de gözleri bozuluyor. Siz tabletleri amacına uygun kullanın, yoksa hem zamanınızdan olursunuz hem de istikbalinizden olursunuz. Kitap okumayı da zaman kaybı olarak zannetmeyin, kitap okumak derslerinize yardımcı olur, kelime hazneniz gelişir, okuma hızınız gelişir. Kitap okumanız şart, herkes kitap okusun diye konuştu.
     Öğrencilere ve öğretmenlere tabletlerini dağıtan Taşkesen, daha sonra okulun kütüphanesini gezdi. Taşkesen, en çok kitap okuyan iki öğrenciye kitap hediye etti.
     Tokatta internet altyapısı tamamlanan Plevne Lisesi, Milli Piyango İhya Balak Fen Lisesi ve Zile Fen Lisesinde toplam 674 öğrenci ve 96 öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldığı bildirildi. Bazı okullarda ise internet altyapı çalışmalarının sürdüğü belirtildi.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Ahmet Ekici

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER