İngiliz turistler Marmarisi tercih ediyor

İngiliz turistler Marmarisi tercih ediyor -Türkiyeye tatile gelen İngiliz turistlerin yarısından fazlasının Muğlaya geldiği, burada da tatil mekanlarının eğlence merkezleri ve şehirle iç içe olması nedeniyle özellikle Marmarisi ter


MUĞLA (A.A) - Levent Kişi - Türkiyeye tatile gelen İngiliz turistlerin yarısından fazlasının Muğlaya geldiği, burada da tatil mekanlarının eğlence merkezleri ve şehirle iç içe olması nedeniyle özellikle Marmarisi tercih ettikleri belirtildi.
     Türkiyeye yılda gelen yaklaşık 2,5 milyon İngiliz turistin yarısından fazlası tatilini Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi gözde turizm merkezlerinin yer aldığı Muğla bölgesinde geçiriyor.
     Muğlaya gelen İngiliz turistlerin yarısından fazlası da tatil mekanlarının eğlence merkezleri ve şehirle iç içe olması nedeniyle özellikle Marmarisi tercih ediyor.
    
     -Turizmin farklı türleri de geliştirilmeli-
    
     Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı İsmail Özbozdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İngilizlerin özellikle şehir hayatı, kalabalık ve canlı yaşamı çok sevdiğini söyledi.
     Doğal güzellikleri ve renkli yaşamıyla Marmarisin İngiliz turistler için bir tutkuya, aşka dönüştüğünü ifade eden Özbozdağ, Marmaris, Akdeniz çukurunda tam olarak İngiliz turistlerin istediği özelliklere sahip tek destinasyondur. Sahilin, alışveriş merkezlerinin, restoranların, barların ve yöre halkının otellerle iç içe olduğu başka tatil merkezi yok. İngilizler bundan dolayı Marmarisi çok seviyor dedi.
     Avrupadaki büyük tur operatörlerinin yıllar önce Türkiyedeki turizm pastasını paylaştıklarını savunan Özbozdağ, Almanların Antalyaya, İngilizlerin ise Güney Egeye yönlendirildiğini kaydetti.
     İngiliz turistlerle ilgili bazı yanlış algılamaların olduğunu dile getiren Özbozdağ, şunları söyledi:
     İngiliz turist denildiğinde akla ucuzluk geliyor. Ama ben bunun aksini söyleyebilirim. Marmarise gelen sadece parasız İngilizler değil. İlçede onlarca lüks tesislerimiz var. Bu tesislere İngilizler de geliyor. İngilizler dünyanın en zengin müşterilerinden. Yeter ki biz değerlerimizi iyi tanıtalım ve iyi pazarlayalım.
     Bölgede sadece eğlence, deniz, kum ve güneşin değil, turizmin farklı türlerinin olduğunun anlatılması gerektiğine işaret eden Özbozdağ, o zaman İngiliz turistlerdeki niteliksel farklılığın görüleceğini vurguladı.
    
     -Araplar da İngilizlerin izinde-
    
     Özbozdağ, Marmaris ve çevresinin İngilizler dışında diğer ülke vatandaşları için de uygun olduğuna dile getirerek, Özellikle Araplar da tıpkı İngilizler gibi canlı ve dolu yerleri tercih ediyor. Ülkelerinde göremedikleri şeyleri tatillerinde görmeyi arzu ediyorlar. Örneğin Marmaris etrafı yeşilliklerle dolu, denizle kucaklaşan bir belde. Gece hayatı da oldukça zengin, her taraf ışıl ışıl. Ortadoğu müşterisi için bulunmaz bir nimet. Arap pazarından gelen talepler oldukça iyi diye konuştu.
    
     -Marmarise gelen turistlerin yüzde 65i İngiliz-
    
     Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Müdürü Cahit Sarıbey de Avrupada yaşanan ekonomik kriz dolayısıyla düşüş olmasına rağmen bu sezon da Marmarise gelen turistlerin büyük çoğunluğunu İngilizlerin oluşturduğunu söyledi.
     Yılda yaklaşık 700 bin İngilizin tatilini Marmariste geçirdiğini bildiren Sarıbey, bunun ilçeye gelen turistlerin yüzde 65ini oluşturduğunu ifade etti.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber İngiliz turistler Marmarisi tercih ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER