İHDden açlık grevi mektubu

İHDden açlık grevi mektubu


DİYARBAKIR (A.A) - İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi, cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, bakanlıklar, büyükelçilikler ve uluslararası kuruluşlara mektup gönderdi.
     İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici Sur PTT Şubesi önünde yaptığı açıklamada, duyarlılık göstermeleri için günlerdir birçok alanda haykırdıklarını, bu grevlerin artık kritik eşiğe geldiğini söyledi.
     Türkiyenin artık ölümlere tahammülü olmadığını belirten Bilici, şöyle dedi:
     Açlık grevi eylemcisi sayısı giderek artıyor ve siyasi davalardan yargılanan tüm tutuklu ve hükümlüleri kapsamaktadır. Gerçekleşen bu durumla binlerce kişinin sağlık ve yaşam hakkının tehlikeye girdiği anlaşılmaktadır. İnsan hakları savunucuları olarak açlık grevi yapılan cezaevlerini yakın takibe aldığımızı, ölümlerin ve sakatlanmaların önüne geçmek için gayret göstereceğimizi belirtmek isteriz.
     Açıklamanın ardından İHD üyeleri hazırladıkları mektupları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, büyükelçilikler, Uluslararası Ceza Mahkemesi Koalisyonu (UCMK), Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu (FIDH), Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Ağı (EMHRN), Uluslararası AF Örgütü, Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kuruma gönderdi.
    
     Muhabir: Nail Kadırhan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber İHDden açlık grevi mektubu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER