Hoşgör Cami, park ve meydanı dualarla

Hoşgör Cami, park ve meydanı dualarla açıldı


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediyesi tarafından Hoşgör Meydanında kısa süre içinde yapımını tamamladığı Hoşgör Cami, Park ve Meydanının açılışını dualarla gerçekleştirdi.
     Şahinbey Belediyesi nden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak, Mehmet Sarı, Halil Mazıcıoğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, İl Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, İl Genel Meclis Başkanı Menderes Karaduman, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Osman Toprak, İl Müftüsü Ahmet Bulut, Şahinbey İlçe Müftüsü Yahya Polat, AK Parti Şahinbey Gençlik Kolları Başkanı Bekir Aslanin de katıldığı törende İstiklal Marşının ardından Kuran tilaveti okundu.
     Müftü Ahmet Bulut, yaptığı konuşmada, camilerin önemini dile getirerek, Son zamanlarda belediyelerimiz cami inşa etme yarışına girmiş durumda. İnsanların huzur kaynağı olan ve ibadetlerini rahatça eda ettikleri camilerimizin sayılarının artması bizleri çok memnun etmektedir. Şahinbey Belediyesi tarafından Hoşgör semtine kazandırılan camimizin de halkımıza hayırlı olmasını diliyorum dedi.
     Milletvekili Halil Mazıcıoğlu da Şahinbey Belediyesinin çok önemli hizmetler gerçekleştirdiğini ifade ederek, Açılış törenine gelmeden önce çevre esnafını ziyaret ettim. Esnafımıza açılışını yapacağımız camimizin, parkımızın ve meydanımızın nasıl olduğunu sorduğumda memnuniyetlerini dile getirdiler. Ben de Şahinbey Belediye Başkanımıza yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum diye konuştu.
    
     -Hoşgör Caminin yapımı 1 yıl sürdü
    
     Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da açılışın mübarek ramazan ayına denk gelmesiyle daha da anlam kazandığına işaret ederek, şöyle konuştu:
     Mübarek ramazanı şerifi yaşadığımız şu günlerde bereketin rahmetin üzerinizde olmasını diliyorum. Bu mübarek ay içerisinde böyle bir mabedin, parkımızın ve meydanımızın açılışının gerçekleşmesi ayrı bir anlam ifade ediyor.
     Gerek müftülük gerekse de vatandaşlarla istişare ederek, belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda yeni br cami yapıldığını, yolun ve meydanın yeniden düzenlendiğini anlatan Tahmazoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
     Yaklaşık 1 yıl gibi süre içerisinde camimiz tamamlandı. Şahinbey Kaymakamlığı ve Şahinbey Belediyesi etrafında okullar doğudan, batıdan, güneyden, kuzeye önemli bir merkezdir. Trafik ciddi anlamda sıkışıyordu. Şimdi yollarımız genişledi kaldırımlarımız genişledi. Parkımız 10 bin 360 metrekare olup, baştan aşağıya yenilendi. Burası tam bir yaşam merkezi haline dönüştü. Camimizde 610 kişi ibadet edebilir, 460 metrekare altı, 150 metrekare üst kısmı var.
     Vali Erdal Ata ise Gaziantepte belediyelerin örnek çalışma yaptıklarını anlatarak, şunları kaydetti:
     Belediyelerimiz örnek çalışma yapıyorlar. Belediye hizmetlerine doğuştan mezara kadar hepimizin ihtiyacı var. Bir il bir ilçe bir beldede yaşayan vatandaşımızın hayat standardını yükseltmek belediyelerimizin elindedir. Onların yapacağı altyapı hizmetleri, çevre düzenlemesi park bahçedir, camidir, içme suyu kanalizasyon yoldur. Buna benzer hizmetler bizim günlük hayatımızı kolaylaştıran hayat standardımızı yükselten faaliyetlerdir. Başta Büyükşehir belediyesi, Şahinbey ilçemiz, Şehitkamil ilçemiz ve diğer ilçe belediyelerimizde imkanlar ölçüsünde verebilecekleri en güzel hizmetleri vermeye çalışıyorlar.
     Konuşmaların dualar eşliğinde protokol üyeleri açılış kurdelesini kesti. Vali Ata, Başkan Tahmazoğluna başarılı hizmetlerinden dolayı plaket takdim etti.
    
     Muhabir: Zafer Fatih Beyaz
     Yayıncı: Zeynep Yücetaş
<< Önceki Haber Hoşgör Cami, park ve meydanı dualarla Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER