Hemşireler Günü

Hemşireler Günü -TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Ünüvar: -"2023 hedefleri arasında 200 bin hemşire istihdamı planlanmaktadır" -"Sağlık çalışanları içerisinde mesleki şiddete en fazla mağdur olan hemşirelerimizdir"


ADANA (A.A) - TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, hükümetin 2023 hedefleri arasında 200 bin hemşire istihdam edilmesinin planlandığını bildirdi.
     Ünüvar, 12 Mayıs Hemşireler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, resmi anlamda hemşirelik mesleğinin Kırım Savaşı esnasında Florance Nightingale ile başladığını, Türkiyede 1964 yılından beri çeşitli etkinliklerle Hemşireler Gününün kutlandığını belirtti.
     Hemşireliğin toplumsal ihtiyaçlardan doğan ve insan hayatıyla yakından ilgili bir meslek olduğunu hatırlatan Ünüvar, "Hemşire din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır. Hemşirelik, hayatımızın bir çok anında hep yanımızda olan bir meslektir" ifadelerini kullandı.
     Bu yılki Hemşireler Gününün, Anneler Gününe denk gelmesinin de ayrı bir güzellik olduğunu dile getiren Ünüvar, şunları kaydetti:
     "Hemşirelere her türlü imkanları sunsak da, bir hemşirenin başka insanların yararı için bir gece ailesinden ve çocuklarından ayrı tutuğu nöbetin hakkı asla ödenmez. Birçok mesleği sevmeden, gönül vermeden yapabilirsiniz, ama hemşirelik mesleğini sevmek gerekir. Türkiyede 400 bin kişilik sağlık çalışanları aile gibidir. Bu ailenin 175 bin gibi büyük bir kısmını hemşire ve ebeler oluşturmaktadır. Hemşirelerin çalışma şartları ve imkanlarının artırılması için gayret ediyoruz. 2023 hedefleri arasında 200 bin hemşire istihdamı planlanmaktadır. Sağlık çalışanları içerisinde mesleki şiddete en fazla mağdur olan hemşirelerimizdir. Başkanlığını yaptığım Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddetti Araştırma Komisyonu bütün sağlık çalışanlarımızın zaman zaman maruz kaldığı şiddeti önlemek için çok önemli önerilerini TBMM Başkanlığına sunmuştur."
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Tevfik Işık

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER