Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı

Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı -Kayseride Engelliler Haftası dolayısıyla 15 engelli, bir günlük temsili askerlik yaptı


KAYSERİ (A.A) - Kayseride Engelliler Haftası dolayısıyla 15 engelli, bir günlük askerlik heyecanı yaşadı.
     Aileleriyle İl Jandarma Komutanlığına gelen engelliler, askeri kıyafetlerle tören alanındaki yerlerini aldıktan sonra eğitime tabi tutuldu. Engellilere temsili askerlik uygulaması kapsamında esas duruş, selam verme,nişan alma ve tören yürüyüşü gibi eğitimler verildi.
     Engelliler, eğitimin ardından gerçekleştirilen törenle yemin etti. Engelliler adına konuşan Ahmet Allı, kendilerine askerlik yapma fırsatı verildiği için tüm yetkililere teşekkür ederek, şunları söyledi:
     "Şanlı tarihimizin her sayfasında destanlık yazan yüce Türk milletinin göz bebeği kahraman ordumuzun bir mensubu olma onurunu yaşıyoruz. Biz engelli olduğumuz için askerlik anısını anlatanları hep içimizde buruklukla dinledik ama artık bizim de anlatacak anılarımız olduğu için çok sevinçliyiz. Bizler daha önce vatani görevini yapan ve halen yapmakta olan kardeşlerimizle her zaman aynı duyguları taşıdık ve taşımaya devam edeceğiz. Söz veriyoruz; asla ve asla onları unutmayacağız, onlardan dualarımızı eksik etmeyeceğiz."
     Yemin töreninin ardından engelliler, askerler ve aileleriyle karavanadan yemek yedi.
    
     Muhabir: Mustafa Önal / İsmail İçer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Engellilerin bir günlük askerlik heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER