Harşit Çayını 60 kişiyle temizleyecekler

Harşit Çayını 60 kişiyle temizleyecekler -Gümüşhaneden doğup, Tireboludan Karadenize dökülen 142 kilometrelik Harşit Çayı ve çevresindeki kirliliğin temizlenmesi için Gümüşhane Belediyesi 60 kişilik ekiple çalışma başlatacak -


GÜMÜŞHANE (A.A) - İbrahim Özdemir - Gümüşhane-Bayburt sınırında, Vauk Dağından doğan, Tireboludan Karadenize dökülen 142 kilometrelik Harşit Çayı ve çevresindeki kirliliğin boyutu, çayda su seviyesinin düşmesiyle ortaya çıktı. Harşit Vadisi boyunca yayılan, çoğunluğu evsel atıklardan oluşan çöpler, 60 kişilik ekiple temizlenecek.
     Gümüşhane Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Bayram Karakoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen ay yağışlarla birlikte karların da erimesi sonucu Harşit Çayının debisinin yükseldiğini, böylece çayın yatağına yakın yerlere bırakılan çöplerin akıntıyla taşıdığını ve vadi boyunca büyük kirlilik oluşturduğunu belirtti.
     Kirliliğin vatandaşların kış mevsimi süresince çöplerini dere yataklarına atmasıyla oluştuğunu ifade eden Karakoç, Harşit Çayı kenarındaki ağaçlara, dallara takılan poşetler, kenarda biriken pet şişeler, aklınıza gelebilecek her türlü evsel atık çok çirkin görüntüler oluştu dedi.
     Belediye olarak çayın çevresini temizleyeceklerini dile getiren Karakoç, İŞKUR ile işbirliği sonucu 60 kişilik ekiple dere yatakları ve yamaçların temizliğine başlayacağız ancak suların biraz daha çekilmesini bekliyoruz. DSİden alacağımız dozerle hem Harşit Çayı tabanını hem de çevresini temizleyeceğiz. Harşiti eski görünümüne kavuşturacağız, pırıl pırıl olacak diye konuştu.
     Harşit Çayına kent merkezinin yanı sıra köylerden de çöp atıldığını kaydeden Karakoç, şöyle devam etti:
     Nerede bir yerleşim alanı var etrafındaki dereler, yamaçlar çöple dolu. Tüm atıklar dere ve yamaçlara atılıyor. Bu çöpler de Harşit Çayının yükselmesiyle taşınıyor. Çöpler su ile giderken poşet, kömür torbaları gibi atıklar çay kenarındaki ağaçlara takılıyor. Köylerdeki kirlenmeyi azaltırsak dere yatağındaki kirlenmeyi de asgariye indiririz.
    
     -Cezası 183 lira-
    
     Karakoç, Belediye Meclisi kararıyla Harşit Çayına çöp atanlara 183 lira ceza uygulandığını belirterek, Bu konuda caydırıcı olmak için zaman zaman ceza uygulandı. Hem Harşit Çayına çöp atılmasının önüne geçmek hem de çevre bilincini geliştirmeyi amaçlıyoruz dedi.
     Vatandaşlardan çevreye duyarlı olmalarını isteyen Karakoç, Harşit Çayı çevresindeki konutlarda yaşayan vatandaşlarımız ne zaman talep ederse her türlü atığını, hafriyatından külüne kadar almayı taahhüt ediyoruz. Kesinlikle çevremizi ve Harşit Çayını kirletmeyelim. En güzel temizlik kirletmemektir diye konuştu.
    
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Harşit Çayını 60 kişiyle temizleyecekler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER