Harryda kenti belediye heyeti Başkan Ünveri

Harryda kenti belediye heyeti Başkan Ünveri ziyaret etti


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Belediyesi ile kardeş kent olan İsveçin Harryda kenti Belediye Başkanı Gurli Annette Eiserman-Wikström başkanlığındaki heyet, Belediye Başkanı Hasan Ünveri ziyaret etti.
     Beraberinde Harryda Belediye Başkan Yardımcısı Mats Werner ile değişik birimlerde görev yapan 10 yetkili ile Nevşehire gelen Harryda Belediye Başkanı Gurli Annette Eiserman-Wikström, Başkan Ünveri makamında ziyaret ederek, bir süre görüştüler.
     Ziyarette konuşan Ünver, her iki belediyenin kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesinden dolayı büyük bir memnuniyet duyacağını söyledi.
     Daha önceki yıllarda İsveçi birkaç kez ziyaret ettiğini dile getiren Ünver, Türkiye Belediyeler Birliği yöneticisi olarak görev yaptığı için İsveç Belediyeler Birliği ile yakın ilişkiler içerisinde olduklarını vurguladı.
     Bu kapsamda Stockholm kentinde toplantılar yaptıklarını anlatan Ünver, İsveç Belediyeler Birliği heyetini de Ankarada kabul ederek bir süre görüştüğünü kaydetti.
     Karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi için var güçleri ile çaba harcayacaklarını da ifade eden Ünver, bu ilişkilerin özellikle kalplerde gelişmesinin tüm alandaki girişimlerin başlangıç noktasını oluşturacağını belirtti.
     Wikström de, kardeş belediye Nevşehire gelmekten ve burada heyet ile birlikte bulunmaktan oldukça mutlu olduklarını söyledi.
     Kardeş belediye ilişkilerinin geliştirilmesi yönünde üzerlerine düşeni yerine getireceklerini dile getiren Wikström, Ünveri de Harrydada görmekten mutluluk duyacağını ifade etti.
     Ünver, bu daveti sosyal ve kültürel bir etkinlik kapsamında yerine getirmeyi arzu ettiğini belirterek, davetten dolayı teşekkür etti.
     Ünver daha sonra Wikström ile heyet üyelerine Avanos el sanatları ürünü olan bir çini tabak ile birlikte çeşitli hediyeler takdim etti.
     Wikström de, Ünvere el işlemeli bir tabak hediye etti.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Harryda kenti belediye heyeti Başkan Ünveri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER