Organ Bağışı Haftası

Organ Bağışı Haftası -Atatürk Üniversitesi, Organ Bağışı Haftası nedeniyle Haydi Erzurum Organ Bağışı İçin El Ele etkinliği düzenledi


ERZURUM (A.A) - Atatürk Üniversitesi tarafından Organ Bağışı Haftası nedeniyle, Haydi Erzurum Organ Bağışı İçin El Ele etkinliği düzenlendi.
     Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı ile Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezince, Erzurum AVMde düzenlenen etkinlikte, birey, aile ve toplumda organ bağışı bilincinin yaygınlaştırılması ve farkındalığın artırılması konusunda vatandaşlara bilgi verildi.
     Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Nadiye Özer, Yrd. Doç. Dr. Zeynep Karaman Özlü, araştırma görevlileri Dilek Gürçayır, Ayşegül Yayla, Kenan Gümüş ve Ahmet Seven, organ bağışının önemini anlattı.
     Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından, Organ Bağışı Haftası dolayısıyla 9 Kasıma kadar çeşitli program düzenlenecek.
     Sağlık Bilimleri Fakültesi Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nadiye Özer, hayatın içinde insanların ne zaman, neye ihtiyacı olacağını bilemediğini belirterek, şöyle devam etti:
     Şu an organ nakline ihtiyaç duymamamız hiç duymayacağımız anlamına gelmez. Haydi Atatürk Üniversitesi, haydi Erzurum gelin organ bağışı için el ele verelim. Sadece organlarımızı bağışlamakla kalmayalım, yaşamımızı yitirdiğimizde organlarımızın bağışlanması için yakınlarımıza vasiyet edelim.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Organ Bağışı Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER