Güneydoğunun tekstil ihracatı

Güneydoğunun tekstil ihracatı -Bölgeden geçen yıl 2 milyar 433 milyon dolarlık tekstil ve hammaddeleri ihracatı gerçekleştirildi -Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Konukoğlu: -2013 yılında


GAZİANTEP (A.A) - Güneydoğu Anadolu Bölgesinden 2012 yılında 2 milyar 433 milyon dolarlık tekstil ve hammaddeleri ihracatı gerçekleştirildiği bildirildi.
     Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sami Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Güneydoğu Anadolu ihracatçı Birliklerinin (GAİB) ihracatında, tekstil ve hammaddelerinin lokomotif sektör olduğu belirtti.
     2012de 162 ülkeye toplam 2 milyar 433 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini vurgulayan Konukoğlu, şunları kaydetti:
     GAİB tarafından yapılan ihracatın içerisinde yüzde 29,6 pay aldık. İhracatımızda ilk sırada 798 milyon dolar ile Irak yer aldı. Bu ülkeyi, İtalya ve İngiltere takip etti. İhracatımıza Güneydoğu Anadolu Bölgesi açısından baktığımızda Türkiye genelinde 2. sırada yer alarak önemli bir başarıya imza atmıştır.
     2013 yılında ihracat yaptığımız ülke sayısını artırmayı ve geçen yılın üzerinde bir satış yapmayı hedefliyoruz değerlendirmesinde bulunan Konukoğlu, mevcut pazarlarının yanı sıra alternatif pazarlara girme çalışmalarının sürdüğünü anımsattı.
     Tekstil sektöründe üretimden ihracat sürecine kadar her aşamada kalifiye elemana ihtiyaç bulunduğuna işaret eden Konukoğlu, nitelikli eleman yetiştirme çalışmalarının devam ettiğini aktardı.
     Konukoğlu, 2013 yılının daha verimli geçeceğine inandığını kaydetti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Güneydoğunun tekstil ihracatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER