Gönül Elçileri Projesi Kavakta tanıtıldı

Gönül Elçileri Projesi Kavakta tanıtıldı


SAMSUN (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Gönül Elçileri Projesi Kavak ilçesinde düzenlenen programla tanıtıldı.
     Kavak Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen proje tanıtım toplantısına Kavak Kaymakamlık görevini vekaleten yürüten Ladik Kaymakamı Kadir Perçi ile eşi, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Ekrem Büyüktekin, Belediye Başkanı Şerif Ün, Emniyet Müdürü Serdar Büyükleblebici, kamu görevlileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
     Samsun Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Yıldırım, Kavak halkından projeye destek istedi.
     Yıldırım, Sizlere Gönül Elçileri Projesi ve koruyucu aile hakkında bilgiler verilecek. Şu anda Samsunda 52 tane koruyucu ailemiz var. Bizim buradaki asıl hedefimiz, ihtiyacı olan insanlarla, bilgi ve becerisi olan insanları bir araya getirerek buluşturmaktır. Sizlere geldik. Dinleyeceklerinizi hem kendiniz uygulayın hem de etrafınızdakilerle paylaşın dedi.
     Kaymakam Perçi, Bizim özümüzde öteden beri gelen bir yardımlaşma mevcuttur diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bunu hem Ladikte hem de Kavakta gördüm. Vatandaş muhtaçlara, zekatını verir, sadakasını verir. Tabi bunlar kayıt dışıdır. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan tarafından ilimizde de valimizin eşleri Hülya Aksoyun himayelerinde başlatan Gönül Elçileri Projesi gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılmasını sağlamak ve güçlendirmek üzere hayata geçirilmiştir. Kavak ve Ladik ilçelerinden de bu projeye destek verileceğini umuyorum.
     Koruyucu Aile Birim Sorumlusu Ali Define, koruyucu aile tanımı ile koruyucu aile olabilme şartlarını, koruyucu ailenin sorumluluklarını ve koruyucu aileye sağlanan olanakları anlattı.
     Daha sonra Samsundan bir çocuğa koruyucu aile olan Zekiye İnan, koruyucu aile olmanın manevi yönden kendisine verdiği huzuru anlatarak imkanı olan vatandaşlara koruyucu aile olmaları çağrısında bulundu.
    
     Muhabir: Mustafa Günay
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Gönül Elçileri Projesi Kavakta tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER