Pazar Belediyesi, su hizmetlerinde otomasyon sistemine

Pazar Belediyesi, su hizmetlerinde otomasyon sistemine geçti


RİZE (A.A) - Pazar Belediyesi, su hizmetlerinin uydudan kontrol edilebildiği otomasyon sistemine geçti.
     Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, yaptığı yazılı açıklamada, su hizmetlerinin uydudan kontrol edilebildiği otomasyon sistemine geçildiğini, bu sistemle su kaybının önüne geçmeyi amaçladıklarını belirtti.
     Tomaslı içme suyu projesinin de tamamlanmasıyla elektrik kullanım ücretinde 53 bin lira tasarruf sağlayacaklarını ifade eden Basa, şunları kaydetti:
     "Yeni geçilen sistemle su depolarındaki pompaları merkezi sistemle kontrol ve sevk imkanına kavuşuldu. Belediye Fen İşleri Müdürlüğündeki bilgisayarlarımızdan, su depolarındaki pompalarımızın arızalarını, su seviyesini anında takip edebiliyoruz. Bunun yanında depolardaki su pompasını, yine merkezi sistemle, bilgisayar üzerinden anında açıp kapatabiliyoruz. Bu şekilde tek bir merkezden su seviyesini de kontrol altında tutabiliyoruz. Arızaları anında gördüğümüz için yine anında müdahale edebiliyoruz. Su hizmetlerinde kaliteyi artırmayı amaçladığımız otomasyon sistemiyle depolarda tüm hareketleri kontrol altında görebiliyor, hata payını asgariye indiriyoruz."
    
     Muhabir: Naci Güven
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Pazar Belediyesi, su hizmetlerinde otomasyon sistemine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER