Genç Kaymakamlığının 2012 yılı hizmetleri

Genç Kaymakamlığının 2012 yılı hizmetleri


BİNGÖL (A.A) - Genç Kaymakamlığınca Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençerin destekleri ile 2012 yılında gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili açıklama yapıldı.
     Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, köylerde yaşayan vatandaşların temiz ve sağlıklı içme suyu ihtiyacını karşılanması amacıyla 12 içme suyu projesinin hizmete girdiği, 15 bin 450 kilometre stabilize yolun yapımının tamamlandığı bildirildi.
     Köy yollarından 10 kilometrelik bir kısmın asfaltlanarak vatandaşların ulaşımları daha güvenli hale getirildiği kaydedilen açıklamada şöyle denildi.
     Yollardaki dere yataklarına ve gerekli görülen yerlerde kullanılmak üzere 120 adet 840 metre değişik çaplarda boru dağıtımı yapıldı. SODES kapsamında yürütülen Eğitimde Adım Adım İlerleyelim projesi kapsamında liseyi bitiren 75i kız 150 öğrenci dershaneye gönderildi. Öğrencilerin dershaneye ulaşımları kiralanan servis araçları ile sağlandı. İlçeye bağlı Gerçekli, Kavaklı, Gözertepe, Yatansöğüt, Sırmalıova, Eskibağ ve Alaaddin köylerinde ikamet eden ve afete maruz kalan hak sahibi vatandaşlar için yapımı süren afet konutları tamamlandı. Toplam 71 afet konutu bitirilerek teslim edildi. İlçemizde daha önceden yapılan afet konutlarının altyapı sorunları çözüldü, afet konutlarının yolları kilitli parke taşı ile kaplanarak vatandaşlar çamur ve tozdan kurtarıldı. Köylerde futbol sahaları yapılarak ilçeye uzak köylerde ikamet eden gençlerimizin spor yapmalarına imkan sağlandı. İki köye ilköğretim okulu, ilçe merkezine ana sınıfı yapılarak öğrencilerin daha modern yerlerde eğitim görmelerine imkan sağlandı. Toplum merkezinin inşaatına başlandı.
    
     Muhabir: Naim Boşkut / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Genç Kaymakamlığının 2012 yılı hizmetleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER