Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Başkanı

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Başkanı Allıoğlu: -Rekabet yarışında ayakta kalabilmek, özellikle ithal teknolojinin önüne geçmek için inovasyon kapasitesini geliştirmek zorundayız


ANKARA (A.A) - Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı Nezih Allıoğlu, küresel kriz ortamında rekabetin zorlaştığını belirterek, rekabet yarışında ayakta kalabilmek ve ithal teknolojinin önüne geçmek için inovasyon kapasitesinin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.
     Allıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, üretim ve hizmette inovasyonun öneminin Türkiyede yeterince anlaşılamadığını kaydetti.
     Türkiyenin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girebilmesinin yollarından birinin inovasyon kapasitesini artırmak olduğuna dikkati çeken Allıoğlu, ekonomik büyümenin sürdürülebilir olması için inovasyona daha çok yatırım yapılması ve teşviklerin arttırılması gerektiğini dile getirdi.
     Türkiyenin artık teknolojiyi yurt dışından satın alan ülke konumundan sıyrılması gerektiğini belirten Allıoğlu, teknoloji transferinin önüne geçmenin tek yolunun inovasyon olduğunu ifade etti.
     İnovasyonun, Türk ihracatçısının dünyadaki rekabet gücünü arttırmasında kilit rol oynadığını kaydeden Allıoğlu, İnovasyon ve ar-ge konusunda iş dünyasına katkı için kamu, üniversite ve sanayi işbirliği hayati önem taşımaktadır. Rekabet yarışında ayakta kalabilmek, özellikle ithal teknolojinin önüne geçmek için inovasyon kapasitesini geliştirmek zorundayız değerlendirmesinde bulundu.
    
     Muhabir: Necip Fazıl Çelik - Erdal Çelikel
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber Genç Girişim ve Yönetişim Derneği Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER