ANGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Karakoç:

ANGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Karakoç: -Belirsizliğin ortadan kalkması ve KDVde artış olmaması sektör için hayati önem taşıyor


ANKARA (A.A) - Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Karakoç, 2012 yılı Haziran ayından sonra ruhsatı alınan konutların satışındaki KDV belirsizliğinin, konut ve gayrimenkul sektöründe sıkıntı yarattığını belirterek, Belirsizliğin ortadan kalkması ve KDVde artış olmaması sektör için hayati önem taşıyor dedi.
     Karakoç, yaptığı yazılı açıklamada, inşaat ve gayrimenkul sektörlerinin Türk ekonomisinin büyümesine önemli katkı sağladığını ve KDV belirsizliğinden bu sektörlerin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini kaydetti.
     Konutlardaki KDV artışının ülke ekonomisini de olumsuz yönde etkileyeceğine dikkati çeken Karakoç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Belirsizliğin ortadan kalkması ve KDVde artış olmaması sektör için hayati önem taşıyor. Sektörde yaşanacak böyle bir sıkıntı da ülke ekonomisini olumsuz yönde etkileyecek. Bütün bunlar dikkate alınarak KDV düzenlemesinin yeniden gözden geçirilmesini, KDV oranıyla ilgili belirsizliğin de biran önce ortadan kaldırılmasını talep ediyoruz.
    
     Muhabir: İbrahim Yılmaz
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber ANGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Karakoç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER