Geleceğin girişimcileri Eskişehirde yetişiyor

Geleceğin girişimcileri Eskişehirde yetişiyor -ETO ve TÜBİTAK desteği ile Türkiyede ilk defa Eskişehirde gerçekleştirilen Bugünün Küçüğü, Yarının Girişimcisi Projesine 3 okuldan 75 ilkokul ve ortaokul öğrencisi katıldı -Projey


ESKİŞEHİR (A.A) - Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile Eskişehir Ticaret Odası (ETO) desteğiyle hayata geçirilen ve Türkiyede bir ilk olan Bugünün Küçüğü, Yarının Girişimcisi Projesi kapsamında 3 okuldan 75 ilkokul ve ortaokul öğrencisine girişimciliğin temel ilkeleri öğretildi.
     TÜBİTAKın Lisans ve Lisans Öncesi, Öğretmen ve Öğrencilere Yönelik Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı kapsamında, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı ile ETO tarafından desteklenen ve Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sinema Anadolu Salonunda düzenlenen projenin kapanış etkinliğine, ETO Yönetim Kurulu Başkanı Harun Karacan, İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
     ETO Başkanı Karacan, programdaki konuşmasında, projeye katılan öğrencilerin ailelerine, seslendi.
     Özellikle kadınlarında girişimcilik eğitimi almaları gerektiğine dikkati çeken Karacan, şöyle konuştu:
     Madem bizim bir 2023 hedefimiz var. Türkiyenin 2023 hedefini gerçekleştirecek olanlar bu çocuklarımızdır. Ailelere sesleniyorum. Biz bir kıvılcım yaktık. Bir şeyi başarmak için önce inanmak lazım, biz Türkiyenin 2023 vizyonunda Eskişehirin payı olacağına inanıyoruz ve 2023te payı olan çocuklarımız şu anda yanlarınızda, Mehmet Gedik Ortaokulu, Mihalgazi Ortaokulu ve Batıkent Ticaret Odası İlkokulunda okuyor. Sizlerden ricam, ben gençlerle ilgili her türlü desteği vermeye hazırım, yeter ki siz buna müsaade edin. Elinizdeki hazinenin önünü kesmeyin, elinizdeki hazinenin kıymetini bilin ve üzerindeki tozu kaldırın. Genç girişimcilerimiz yolunuz, bahtınız açık olsun.
    
     -Türkiyenin geleceğine yatırım yaptık-
    
     Projenin yürütücülüğünü yapan AÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Başar da projenin zorluğundan bahsetti.
     Proje ile ilköğretim düzeyindeki öğrencilerin, girişimcilik kavramını tanımaları ve genel olarak girişimci düşüncenin temellerini öğrenmelerinin amaçlandığını belirten Başar, Bununla birlikte; öğrencilerin hayal gücü, analitik yaklaşım, planlama, problem çözme, yenilikçilik, risk alma ve sosyal iletişim gibi yeteneklerini geliştirmeleri de hedeflendi ifadelerini kullandı.
     Başkan Karacana desteğinden dolayı teşekkür eden Başar, şöyle devam etti:
     Girişimcilik son yıllarda ülkemizde işgal edilen bir kavram olmakla beraber aslında bir trend değildir. Girişimcilik, kafanızdaki fikrin değere dönüşmesidir. Sadece ticari anlamda iş kurmak olarak algılamak doğru değildir. Bu yüzden biz girişimciliğin tüm öğretim düzeylerinde, ilköğretimden doktora düzeyine kadar, alınan kararlar ve gösterilen hedefler doğrultusunda bu projeyi hazırladık. Parasal olarak demiyorum, yapılan iş olarak baktığımızda Türkiyenin geleceğine yatırım yaptığımızı düşünüyorum.
     Konuşmaların ardından projeye katılan öğrenciler 5erli gruplar halinde, hayal güçlerini kullanarak hazırladıkları girişimcilik fikirlerini, Benim Projem başlığında sırasıyla sundu. Gangnamlar, Zeki Beşli, Çılgın Gençler, Küçük Astronotlar gibi grup isimleriyle sunum yapan öğrencilerin, Airojel Gözlük, Çok Amaçlı Saat, Sınırsız Enerji Kaynağı gibi değişik projeleri ilgi gördü.
    
     -Bugünün Küçüğü, Yarının Girişimcisi Projesi-
    
     Kasım ayında başlayan proje kapsamında gerçekleştirilen girişimcilik eğitimleri; Çizgi Dışı Girişim eğitmenleri Tuğberk Seçkin ve İlkim Kutval, tiyatral etkinlikler Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Doç. Erol İpekli, uygulama etkinlikleri ise Eskişehir Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Mehmet Gökhan Turan tarafından verildi.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Geleceğin girişimcileri Eskişehirde yetişiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER