Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Sudan heyeti Tahmazoğlunu ziyaret etti


GAZİANTEP (A.A) - Kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde görmek ve incelemek için Türkiyeye gelen üst düzey yetkililerin bulunduğu Sudan heyeti, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlunu ziyaret etti.
     Sudanın bölgesel yönetimlerinden Kırsal Planlama Bakanları ve yüksek düzeyli yetkili temsilcilerinden oluşan 12 kişilik heyet, Tahmazoğlu ile makamında görüştü.
     Sudan heyetinde, Kuzey Nyala Valisi İbrahim Sultan, Finans Yöneticisi Fatma Ali Karrar, Beldiya Valisi Andalrahman Rahma Abdalrahman, Yaşama konseyi üyesi Elbadri Ataelmanan Abdalhadi, Hizmet Komitesi Başkanı Mustafa Osman Algasım Altyeb, Federal üye Tainab Muhammed ve Alla Ahmet, Hussin Omer, Alaseb Hamd Almila, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Şehir Plancısı Seda Nal, Mekansal Planlama Şube Müdürü Emrah Söylemez yer aldı.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Tahmazoğlu, Sudandan gelen heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Tahmazoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından Türkiyeye gelen heyetin Şahinbey ilçemizde yapmış olduğumuz kentsel dönüşüm çalışmalarını örnek almak adına ziyaret etmeleri bizleri gururlandırdı. İki gün heyetimiz Şahinbeyde misafirimiz olacak. İlk olarak kentsel dönüşüm alanlarımızda geziler yapacağız. Daha sonra belediyemize yapılan diğer çalışmaları gezerek yaptığımız çalışmalar hakkında bilgiler vereceğiz dedi.
    
     -Engellinin Yaşı Yok projesi
    
     Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, Engellinin Yaşı Yok projesinin ikinci dönemde de devam edeceğini bildirdi.
     Kalender, yaptığı açıklamada, Türkiye İş Kurumu tarafından finanse edilen, Gaziantep Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi tarafından yürütülen projenin, birinci yılının başarıla sonlandırıldığını belirtti.
     Kalender, Gaziantep Çalışma ve İş kurumu İl Müdürü Sıraç Ekin ile projenin ikinci yılında da devam etmesi için protokol imzalandığını kaydetti.
    
     -GAÜN Nizip Yerleşkesinde Nevruz kutlandı
    
     Gaziantep üniversitesi (GAÜN) Nizip Yerleşkesinde Nevruz kutlaması gerçekleştirildi.
     GAÜNden yapılan açıklamaya göre, Nizip Eğitim Fakültesi ve Nizip Meslek Yüksekokulu işbirliğinde düzenlenen programa Kaymakam Yaşar Karadeniz, Nizip Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özaslan, Nizip Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Serdar Derman, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Jandarma Komutanı, daire müdürleri, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaymakam Karadeniz, Nizip Yerleşkesinde 3 yıldır Nevruz kutlamalarına katıldığını belirtti.
     Programda Nevruz ateşi yakılarak bereket tepsisi ateşe atıldı.
     Halk oyunları gösterisiyle etkinlik son buldu.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER