UİB Koordinatör Başkanı Gençoğlu:

UİB Koordinatör Başkanı Gençoğlu: Bursa, ihracatta çok büyük bir paya sahip konumda ancak böyle önemli bir şehirde Türk Eximbank kredilerinden yeteri kadar yararlanılmamaktadır


BURSA (A.A) - Uludağ İhracatçılar Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkanı Orhan Gençoğlu, ihracatta çok büyük bir paya sahip konumdaki Bursada Türk Eximbank kredilerinden yeteri kadar yararlanılmadığını belirtti.
     UİBden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gençoğlu, UİB üyelerinin ihracatını arttırmaya yönelik, kısa, orta ve uzun vadeli nakdi ve gayri nakdi kredi, sigorta ve garanti programları hakkında bilgilendirme amacıyla düzenlenen Türk Eximbank Kredi ve Sigorta Programları Bilgilendirme Toplantısında konuşma yaptı.
     Bursanın Türkiyenin önemli sanayi merkezlerinden biri olduğunu belirten Gençoğlu, Bursa, ihracatta çok büyük bir paya sahip konumda ancak böyle önemli bir şehirde Türk Eximbank kredilerinden yeteri kadar yararlanılmamaktadır ifadelerini kullandı.
     Gençoğlu, Bursanın 2012de kullandığı Eximbank kredilerinin toplam Eximbank içindeki payının yüzde 2,38 olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Bursa firmalarının kullandığı Eximbank kredileri, toplam 400 milyon dolar seviyesindedir. Buna göre Bursa, İzmir ile Ankaranın 5te 1i, İstanbulun ise 20de 1i kadar Eximbank kredisi kullanmıştır. İhracatçı firmalarımızın rekabet gücünü devam ettirebilmesi için düşük faizli krediye ihtiyaçları vardır. İhracatçılarımızın Eximbank kredilerinden daha fazla yararlanmaları gerekmektedir. Önümüzdeki dönemde Eximbank kredi kullanımlarında Bursalı ihracatçı firmalarımızın payının artacağına inanıyoruz.
     Toplantıya, Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Orhan Sabuncu, Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Şenol Şankaya, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği İbrahim Burkay ve birlik üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber UİB Koordinatör Başkanı Gençoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER