Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Ressam Ümit Kara, Gaziantepte sergi açtı


GAZİANTEP (A.A) - Ressam Ümit Kara, Gaziantepte Ağaçlarım ve Çiçeklerim adlı sergi açtı.
     Sanko Holdingden yapılan açıklamaya göre, sanatçı Karanın 29 eserinin yer aldığı kişisel sergisinin açılışına, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Sanko Park AVM Müdür Yardımcısı Taner Neng ve sanatseverler katıldı.
     Kaymakam Turan, serginin açılışında, Sanko Sanat Galerisinde her cuma yeni bir etkinlikte buluşmaktan mutlu olduğunu belirtti. Resmin, evrensel bir dil olduğunu vurgulayan Turan, Sanatın büyülü dünyasında buluşuyoruz. Değerli sanatçıların yanında olmak bizi mutlu ediyor ifadelerini kullandı.
     Gaziantepin kendini aştığını, başarılarıyla yetinmediğini dile getiren Turan, Sanko Ailesinin oluşturduğu Sanko Sanat Galerisinin de kentin sanatsal kültürel hayatına önemli hizmetler sunduğunu kaydetti.
     Ressam Ümit Kara da, 1972 yılından beri sanatın içinde olduğunu belirterek, yağlı boya resim çalışmalarının yanı sıra Türk mobilya sitilini belirlemek için 30 yıldır çalışma yaptığını ifade etti.
     Eski Türk eserlerini yaşatmak için cami mimarisi üzerine çalışmalar da yaptığını vurgulayan Kara, resimlerinde renk-leke unsurunun ön planda olduğunu kaydetti.
     Şehitkamil Kaymakamı Aydın, konuşmaların ardından sanatçıya, Sanko Sanat Galerisi adına teşekkür plaketi verdi.
    
     -Şahinbeyde temizlik vakti-
    
     Şahinbey Belediyesi tarafından temizlik bilinci oluşturmak amacıyla Şahinbeyde temizlik vakti sloganıyla başlatılan kampanya, Burç İlköğretim ve Ortaokulu ile Ayvaz Burçkan Çok Programlı Lisede sürdü.
     Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, temizlik kampanyası kapsamında okulları tek tek ziyaret ettiklerini belirtti.
     Okulların eksiklerini gidermenin milli eğitim ve özel idarenin asli görevleri arasında olduğunu ifade eden Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Ama biz sizleri çok sevdiğimiz için sizlerin hayatını kolaylaştırmak adına yine de yardımcı olmaya çalışıyoruz. Temizlik imandan gelir, temizlik bizim özümüzde var. Gerek şahsi temizliğimiz gerekse çevre temizliği konusunda daha duyarlı olmamız gerekiyor. Çünkü çevre geleceğe bırakacağımız en güzel mirasımızdır.
     Kampanyadaki amacımız çevreyi kirletmemek noktasında bir bilinç oluşturmak, bir anlayışı yerleştirmek. Çünkü insanlar kendi evini temiz tutuyor. Ama genelde okul bahçesi olsun yollar olsun parklar olsun bunları temiz tutmayı pek aklına getiremiyor.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER