Çözüm süreci

Çözüm süreci -TBMM Başkanvekili Yakut: -Kürt vatandaşların temsilcisi olduklarını iddia ederek TBMMye gelen ancak temsilci olamayanlar, her fırsatta terör örgütünün temsilcisi olduğunu söyleyenler, bu işe katkı sağlamamaktadırl


KAYSERİ (A.A) - TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, çözüm sürecine ilişkin, Aslında Kürt vatandaşların temsilcisi olduklarını iddia ederek TBMMye gelen ancak temsilci olamayanlar, her fırsatta terör örgütünün temsilcisi olduğunu söyleyenler, bu işe katkı sağlamamaktadırlar dedi.
     Yakut, partisinin nöbetçi vekil uygulaması kapsamında Kayseri İl Başkanlığında vatandaşların katıldığı toplantı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyenin en önemli gündem maddesinin çözüm süreci olduğunu söyledi.
     Daha önce başlayan Kardeşlik Projesinin ardından gündeme gelen, hem Türkiyenin hem de dünya kamuoyunun son zamanlarda yapılan görüşmelerle ilgili konuyu takip ettiğini belirten Yakut, Gelinen nokta itibarıyla süreçten Türkiye, iktidar partisi olarak biz ve Başbakanımız umutlu. Bu mesele sadece iktidar partisinin, diğer partilerin meselesi değil, devletin tüm kurumlarının, tüm partilerin, Türk milletinin meselesi. Geçmişten bu yana baktığımızda insanların birbiri arasında problemi yok. Yani Türkün Kürt ile, Kürtün de Türk ile problemi yok diye konuştu.
     Yakut, terör olaylarında 1984 yılından itibaren 40 bin kişinin öldüğünü, yaklaşık 400 milyar doların terörle mücadele için harcandığını ifade ederek, Türk milletinin en büyük meselesi olan terör sorununu ortadan kaldırmak için ellerini, kollarını, ayaklarını sıvadıklarını, bedenlerini ortaya koyduklarını, meseleyi çözeceklerini söyledi.
    
     -Biz 1000 yıldan beri birlikte yaşıyoruz-
    
     Süreçten nemalanmaya çalışanların engellemeleri ile karşılaştıklarını belirten Yakut, Aslında Kürt vatandaşların temsilcisi olduklarını iddia ederek TBMMye gelen ancak temsilci olamayanlar, her fırsatta terör örgütünün temsilcisi olduğunu söyleyenler, son zamanlardaki söylemlerinde olduğu gibi yine bu işe katkı sağlamamaktadırlar şeklinde konuştu.
     Üstelik son görüşmedeki olayın basına sızdırılmasında da artık tüm odakların kendi üzerlerine döndüğü ortada diyen Yakut, şunları anlattı:
     Diğer taraftan muhalefet partilerimizin de bu meselede taşın altına elini koyarak iktidarıyla, muhalefetiyle milletin çok arzuladığı, bu meselenin ortadan kalkması için ellerinden gelen her şeyi yapmaları gerekmektedir. Milletin büyük bir çoğunluğunun isteği de bu yönde. Biz 1000 yıldan beri birlikte yaşıyoruz. Aynı dine, aynı Allaha inanıyor, aynı kıbleye yöneliyoruz. Ama şu da bir gerçek ki maalesef milletleşme sürecinin en önemli faktörleri olan dil birliğini sağlayamayışımız, Türkçeyi öğretemeyişimiz, din hadisesinde ise zaman zaman yasaklamaların gündeme gelmesi...
     Bu noktada geriye dönük eksiklikleri, yapılan yanlışları tekrar gözden geçirerek, bunları da telafi edip, yolumuza devam edeceğiz.
     Yakut, basın toplantısının ardından vatandaşlarla görüştü.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Kemal Kaymak

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER