Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Arabanda SYDVden kömür dağıtımı


GAZİANTEP (A.A) - Araban Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) ihtiyaç sahiplerine yönelik ikinci etap kömür dağıtımına başlandı.
     Araban SYDVden yapılan açıklamaya göre, ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki yardıma muhtaç her aileye birer ton kömür dağıtımının ardından ikinci etapta da 750şer kilogram kömür veriliyor.
     İlçede SYDV tarafından bu yıl toplam 2 bin 400 ton kömür yardımı yapılacağı açıklandı.
     Bu arada dağıtılan kömürün çevre kirliliği yapıp yapmadığına dair kalori kontrollerinin de yapıldığı kaydedildi.
     Öte yandan ihtiyaç sahibi olup henüz kömür alamayan vatandaşlara da ilgili belge ve dilekçeyle başvurmaları halinde imkanlar dahilinde kömür yardımının yapılacağı bildirildi.
    
     -Gaziantep su kesintisi
    
     Gaziantepte su kesintisi uygulanacak.
     GASKİ Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Hoşgör Mahallesi 8 Nolu Sokakta vana değişim çalışması yapılacağından zorunlu olarak su kesintisi yapılacak.
     Bu kapsamda, yarın Etiler, Gümüştekin ve Hoşgör mahallerinin tamamı, Yukarıbayır Mahallesi ise kısmen kesintiden etkilenecek.
     Su kesintisi 09.00-15.00 saatleri arasında uygulanacak.
    
    
     -İslahiyede şartlı nakit transferi
    
     İslahiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca (SYDV) Eylül ve Ekim ayında 2 bin 188 çocuğa 143 bin 960 TL şartlı nakit transferi gerçekleştirdiği bildirildi.
     Vakıftan yapılan açıklamaya göre, söz konusu çalışma kapsamında bin 224 ailenin 2 bin 188 çocuğu için 143 bin 960 TL şartlı nakit transfer işlemi yapıldığı belirtildi. Ayrıca, bin 426 öğrenciye 87 bin 720 TL, üniversitede eğitim gören 158 öğrenciye de 53 bin 950 TL yardım yapıldığı ifade edildi.
    
     Muhabir: Veli Gürgah-Gaziantep-Zekeriye Şimşek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER