Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Şahinbey Belediyesi ağustos ayı meclis toplantısı


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediyesi, ağustos ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu Başkan Vekili Mehmet Okutan yönetiminde yapıldı.
     Şahinbey Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, bir önceki meclis toplantısının oturum tutanak özeti oylanarak başlayan meclis, gündemi 23 madde ile açtığı belirtildi.
     Gündeme alınan maddelerin tamamının ilgili komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edildiği kaydedilen açıklamada, meclisin eylül ayı oturumunu, 3 Eylül Pazartesi günü saat 14.00te gerçekleştirileceği bildirildi.
    
     -Orta öğretim kurumlarına elektronik ortamda öğrenci kaydı
    
     Sınavsız öğrenci alan orta öğretim kurumlarına elektronik ortamda öğrenci kaydı yapılabileceği bildirildi.
     Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, aday kayıtlarının, genel lise ve meslek lisesi müdürlüklerince 13-31 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapılacağı belirtildi. Genel liselere aday kayıt işlemlerinin genel lise müdürlüklerince, meslek lisesi aday kayıt işlemlerinin meslek lisesi müdürlüklerince yapılacağı kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
     Meslek liselerine kayıtlarda bölge sınırlaması olmaksızın 10 adet okul tercihi yapılacaktır. Adaylar hem genel liseye hem meslek lisesine kayıt yaptıramayacaklardır. İlan edilen listelere göre kesin kayıt işlemleri için gerekli evrak, ilgili okul müdürlüklerince 07-14 Eylül 2012 tarihleri arasında kabul edilerek, kesin kayıt işlemleri tamamlanacaktır.
    
     -Kurumlar Arası Arama Toplantısı gerçekleştirildi
    
     Üniversite Sanayi İşbirliğinin Yeniden Yapılandırılması Projesi kapsamında düzenlenen I. Kurumlar Arası Arama ToplantısI gerçekleştirildi.
     Gaziantep Üniversitesinden (GAÜN) yapılan açıklamaya göre, üniversitenin mühendislik dekanlığı konferans salonunda yapılan toplantıya katılan Rektör Prof. Dr. Yavuz Çoşkun, Üniversite Sanayi İşbirliğinin Yeniden Yapılandırılması Projesi ile yeni bir model oluşturmak istediklerini belirtti.
     Üniversite - sanayi işbirliğinin önemine dikkati çeken Prof. Dr. Coşkun, Üniversite ve sanayi arasında geçmiş yıllarda kurulan ve sürdürülebilirliği sağlanamamış ve ayrı ayrı bireysel çabalarla devam eden işbirliği çalışmalarını bu projeyle yeniden yapılandırmayı ve bu sürece ilgili tüm kamu kurumları, sivil toplum örgütleri, odalar ve diğer ilgili tarafların katılımını sağlamayı hedefliyoruz dedi.
     Gaziantep Organize Sanayi Bölge Başkanı Cahit Nakıboğlu da organize sanayi bölgesinin Türkiyede çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti.
     Nakıboğlu, organize sanayi içerisinde eğitim veren Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu ile yürütülen başarılı işbirliğinin gün geçtikçe geliştirildiğini, bu projeyle de yeni işbirliği alanlarının oluşacağına inandığını ifade etti.
     Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ise sanayinin insan kaynağı ihtiyacının karşılanmasında teorik ve pratik eğitimin paralel olarak yürütülmesi gerektiğini belirtti.
     Konukoğlu, birçok ülkede üniversitelerle yapılan işbirliklerin zannedilen kadar büyük olmadığına dikkat çekti.
     Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan da akademisyenlerin ve Gaziantep Üniversitesinin il genelinde her alanda kurumlara ve şirketlere yol gösterici ve rehber olarak yer alması gerektiğini vurguladı.
     Aslan, Gaziantepte yaşayan herkesin projeye destek vermesi gerektiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek - Zerin Özdilek
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER