Cumhuriyetimize Giden Yol

Cumhuriyetimize Giden Yol


ERZURUM (A.A) - Türkiye Barolar Birliği (TBB) tarafından, Cumhuriyetin kuruluşu öncesi yaşanan tarihi olayların anlatıldığı etkinliklerin 3üncüsü Erzurumda yapıldı.
     TBB tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salonda, Erzurum Baro Başkanlığı ile ortaklaşa Cumhuriyetimize Giden Yol - Erzurum Kongresi konulu panel düzenledi.
     Panelde konuşan TBB Başkan Yardımcısı Berra Besler, Cumhuriyetin kuruluş felsefesinin temelinin, Mondros Ateşkes Anlaşmasının ardından halkın başlattığı direniş yıllarında atıldığını söyledi.
     Cumhuriyete giden zorlu sürecin hukukçular tarafından gündeme taşınması için başlatılan etkinliklerin 8 farklı ilde yapılacağını belirten Besler, şöyle konuştu:
     Yurdun dört bir yanının düşman tarafında işgal edildiği, vatanın ve milletin bütünlüğünün tehlikeye girdiği bir dönemde, ordusu dağıtılan halkın verdiği direnişle temelleri atılan Cumhuriyetimizi yeniden anlamak, yorumlamak ve yaşamak için başlattığımız etkinliklerin ilkini 2009da başlattık. Amacımız 21. yüzyılda Atatürkü düşünmek, Atatürkü çağdaş yorumlama ve anmadır. Erzurumda olmaktan büyük onur duyuyorum çünkü bu şehir, Cumhuriyetimiz için büyük önem taşıyor. Erzurum, Zaferden sonra devletin şekli Cumhuriyet olacaktır sözünün kayda geçtiği ildir.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Muharrem Aksakallı
<< Önceki Haber Cumhuriyetimize Giden Yol Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER