Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Şehitkamilli kadınlardan resim sergisi


GAZİANTEP (A.A) - Şehitkamil Beledisi bünyesinde faaliyet gösteren hanımlar lokali kursiyerlerinin hazırladığı karma yağlı boya resim sergisi açıldı.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi sergi salonunda 52 kursiyerin hazırladığı 232 adet yağlı boya resimden oluşan sergi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
     Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, serginin açılışında, kentin, sanayisi kadar sanat ve kültür alanına da ilgisinin hızla geliştiğini belirtti. Kurban, kursun açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
     Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da sanatın ve sanatçının her zaman yanında olduklarını ifade etti. Kültür alanında yaptıkları çalışmaların devamının geleceğini aktaran Fadıloğlu, kursiyerleri çalışmalarından dolayı tebrik etti.
     Sergi, 17 Mayısa kadar açık kalacak.
    
     -"Koruyucu aile projesi" Şehitkamilde tanıtıldı
    
    
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan "Toplum kalkınmasında gönül elçileri projesi"nin ilk aşaması olan "Koruyucu aile projesi" Şehitkamil7de düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.
     Proje koordinatörü Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydının eşi Emine Aydın, Şehitkamil Kültür Merkezindeki programda yaptığı konuşmada, gönüllülük kavramının önemine dikkati çekti. Topluma karşı sorumlulukları olduğunu belirten Aydın, şunları söyledi:
     "Yardım etmeyi, paylaşmayı ihmal etmemeliyiz. Çünkü zenginlik sahip olmak, değil paylaşmaktır. Paylaşmadığımız her şey değerli ve anlamlı değildir. Sevgi yoksunu insanları gözetmek de görevimizdir. Gönülden gönüle kuracağımız köprülerle sevgiyi çoğaltmalı ve güçlendirmeliyiz."
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili İsmet Zor da gönüllülüğün, birlik ve beraberliğin sembolü olduğunu ifade etti.
     2012 yılında dünya genelinde yapılan bir araştırmada Türkiyedeki gönüllülük oranının yüzde 4 olarak belirlendiğini aktaran Zor, "Türkiye gibi yardımseverlik ve misafirperverlik duygularının çok yoğun olarak yaşandığı bir ülkede, bu oranın çok daha yüksek olması gerektiğine inanıyorum" dedi.
     Toplumda korunmaya muhtaç dezavantajlı gruplar olduğunu kaydeden Zor, bunları görmezden gelmenin, onların toplumda var olmadığı anlamına gelmediğini dile getirdi.
     Toplantıya Vali Erdal Atanın eşi Nazan Ata ve diğer davetlilerle, koruyucu aileler katıldı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek - Orhan Çiçek
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER