Gazeteci Cihan Hayırsevenerin öldürülüşünün 3. yıl

Gazeteci Cihan Hayırsevenerin öldürülüşünün 3. yıl dönümü -Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti: -İnsanlık dışı saldırıyı planlayan ve gerçekleştirenlerin hak ettikleri cezaya çarptırılacaklarına olan inancımızı koruyoruz


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC), 18 Aralık 2009da görev yaptığı Bandırmadaki gazetesine gittiği sırada uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen, cemiyetin eski disiplin kurulu başkanı Cihan Hayırsevenerin ölüm yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
     Güney Marmarada Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cihan Hayırsevenerin, ülkenin ve halkın çıkarları noktasında kalemini kullanan, beynini yoran bir gazeteci olduğuna değinilen BGC mesajında şunlar kaydedildi:
     Üç yıl önce Bandırmada, gerçeklerin ortaya çıkarılmasından korkan karanlıklardan beslenen çıkar amaçlı suç örgütü üyelerinin planladığı hain saldırı sonucu şehit düştü. Ölüm emrini verenler, tetiği çekenler, insanlık dışı eylemi organize edenlere yardım ve yataklık edenler, bugün yüce Türk adaleti önünde hesap veriyor. Halkın çıkarları noktasında görevlerini yapan meslektaşlarımıza yönelik olarak algıladığımız insanlık dışı saldırıyı planlayan ve gerçekleştirenlerin hak ettikleri cezaya çarptırılacaklarına olan inancımızı koruyoruz.
     Türk medyası yanında Dünya medyasının da yakından izlediği davanın sonuna kadar takipçisi olacağımızı bir kez daha kamuoyu ile paylaşıyoruz.
    
     Muhabir: Ramazan Demir
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Gazeteci Cihan Hayırsevenerin öldürülüşünün 3. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER