EXPO Yürütme Komitesinin istifası

EXPO Yürütme Komitesinin istifası -İZTB Yönetim Kurulu Başkanı Kestelli: -Vali Beyin takdiri oldu. Görevi durduk yerde bırakmış değiliz


İZMİR (A.A) - 31.05.2012 - İzmir Ticaret Borsası (İZTB) ve Vadeli İşlemler Opsiyon Borsası (VOB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, EXPO 2020 Yürütme Komitesinden istifasına ilişkin, Vali Beyin takdiri oldu. Görevi durduk yerde bırakmış değiliz dedi.
     İzmir Ticaret Borsası Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı, Meclis Başkanı Halit Kaya yönetiminde gerçekleştirildi.
     Işınsu Kestelli, toplantıda yaptığı konuşmada, küresel ekonominin zayıf görünümünü sürdürdüğünü belirtti. IMFnin dünya ekonomisinin 2012 büyüme tahminini yüzde 3,5 olarak revize ettiğini hatırlatan Kestelli, Yunanistandan sonra İspanyanın da borç krizine girme ihtimalinin can sıkmaya devam ettiğini ifade etti.
     Kestelli, Türkiyenin 62,7 milyar dolarlık tarımsal üretimiyle dünyada yedinci sırada yer aldığını anımsatarak, Ancak tarımda potansiyelimiz kadar büyümediğimiz çok açık. Tarımın milli gelire katkısı bugün itibariyle yüzde 8lerde diye konuştu.
     Hükümetin tarımsal desteklerden arazi toplulaştırılmasına kadar birçok çalışmasını takdirle karşıladıklarını dile getiren Kestelli, tarımın Türkiyenin büyümesine katkısının daha fazla olması gerektiğini vurguladı.
     Pamuk gibi stratejik ürünlerde yüz binlerce üretici ve tüccarın uluslararası spekülatif hareketler karşısında savunmasız olduğunu olduğunu söyleyen Kestelli, Tarımda dünyanın yedi büyük ülkesinden biriysek, fiyat oluşumundan karar alma süreçlerine kadar her alanda faktör olmamız lazım değerlendirmesinde bulundu.
     İzmirin Türkiyenin ikinci büyük tarım kenti olduğunu, ancak tarımsal desteklerden yararlanma konusunda çok geride kaldığını savunan Kestelli, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programının altıncı dönem çağrı ilanının deklare edildiğini, İzmirin de bu program kapsamındaki desteklere dahil edilmesi gerektiğini söyledi.
    
     -EXPO 2020 Yürütme Komitesinden istifası-
    
     Toplantının ardından gazetecilerin EXPO 2020 Yürütme Komitesinden istifası hakkındaki sorularını yanıtlayan Kestelli, istifa gerekçelerini ve sorunlarını Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırıma anlattıklarını ifade etti.
     Kestelli, Bakan Yıldırım ile EXPO organizasyonundaki görevine dönme konusunu görüşmediklerini dile getirerek, Hangisi hayırlısıysa o olsun. Geri dönme konusunda konuşmadık. Bir takım şeyler oldu. Vali Bey bizi çağırdı. Vali Beyin takdiri oldu. Görevi durduk yerde bırakmış değiliz diye konuştu.
     (EFS-SEY-ZK)
<< Önceki Haber EXPO Yürütme Komitesinin istifası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER