Eskrim

Eskrim -Antalyada bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bayanlar Kılıç Dünya Kupası sona erdi -Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin: Eskrimde ülkemizi en iyi yerlere getirmek için çalışacağız


ANTALYA (A.A) - Antalyada bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bayanlar Kılıç Dünya Kupası, yapılan törenin ardından sona erdi.
     Antalyada gerçekleştirilen ve 26 ülkeden 124 sporcunun katıldığı organizasyonun üçüncü ve son gününde takım müsabakaları yapıldı. Ukrayna, Almanya, Fransa, Amerika, İtalya, İspanya, Meksika, Çin, Japonya Rusya olmak üzere toplam 20 takım eleme maçları oynadı. Kupa, ilk ve ikinci gün oynanan ferdi müsabakaların ardından bugün yapılan takım müsabakalarıyla tamamlandı.
     Bayanlar Kılıç Dünya Kupasında bugün oynanan takım müsabakalarının ardından Ukrayna, şampiyon oldu. Rusya takım halinde ikinciliği elde ederken Amerika da turnuvayı üçüncü olarak tamamladı. Ev sahibi Türkiye kupayı 13. sırada bitirerek, dünya sıralamasında 21 puan kazandı.
     Antalyada Cuma günü başlayan ve 3 gün süren Bayanlar Kılıç Dünya Kupasının ardından dereceye giren takımlara madalyaları ve kupaları Türkiye Eskrim Federasyonu yetkilileri tarafından verildi. Kupanın şampiyonu Ukrayna altın, Rusya gümüş, Amerika ise bronz madalyanın sahibi oldu.
     Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takım müsabakalarında Türkiyenin oynadığı 5 maçın 3ünü aldığını ve bunun kendileri için çok iyi bir sonuç olduğunu belirterek, İtalya ve Çin gibi güçlü rakiplerini yenemediklerini ancak daha iyi olmak için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
     Ukraynanın altın madalyanın sahibi olmasının sürpriz olmadığını kaydeden Bilgin, 26 farklı ülkeden 20sinin takım müsabakalarına katılmasının çok önemli olduğunu bildirdi.
     Bilgin, Olimpiyatlarda başarılı bir performans sergileyen Güney Kore bu turnuvada ilk 4 takım arasına bile giremedi. İtalya bizi yenmesine rağmen ilk 5e girme başarısı gösteremedi. Bu arada, kupada mücadele eden 20 takım Antalyada bir haftalık kampın ardından ülkelerine dönecekler. Kupada çok güzel bir şekilde ev sahipliğimizi yaptık. Eskrimde ülkemizi en iyi yerlere getirmek için çalışacağız diye konuştu.
     Bayanlar Kılıç Dünya Kupasında ilk 10 takım şöyle oluştu:
     1- Ukrayna
     2- Rusya
     3- Amerika
     4- Macaristan
     5- Kore
     6- Fransa
     7- Polonya
     8- İtalya
     9- Çin
     10- İspanya
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER