AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik: -İktidar olarak bizim aslında şöyle bir tabela dikerek, Memlekete yaptığımız hizmetlerden dolayı, muhalefete verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz falan dememiz gerekir. Bazıları y


ZONGULDAK (A.A) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İktidar olarak bizim aslında şöyle bir tabela dikerek, Memlekete yaptığımız hizmetlerden dolayı, muhalefete verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz falan dememiz gerekir. Bazıları yapılan hizmetten rahatsız oluyor dedi.
     Çelik, Zonguldak Polisevinde kentte bulunan sivil toplum örgütleriyle düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, siyasetin ülkeyi, devleti ve milleti idare etme sanatı olduğunu belirterek, birilerinin bu ülkede siyaseti hep öcü gibi gösterdiğini kaydetti.
     Zonguldakta karayolları yatırımlarının son 10 yılda yüzde 1000 arttığına dikkati çeken Çelik, Düzcenin Akçakoca ilçesinden Zonguldakın Ereğli ilçesine gelen 9 tünelle birlikte yapılan duble yolların maliyetinin 612 milyon lira olduğunu söyledi.
     Çelik, bunun çok önemli bir yatırım olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:
     Eskiden Türkiyede şöyle bir şey vardı, karayolları veya belediyeler asfalt döker, arkasından Telekom gelir kazar. Arkasından doğalgaz geldi diye kazılır. Bir işi 10 kere yaparız ve milli servet heba olur. Biz burada ufak, küçük siyaset yapmıyoruz. Kimsenin de bunu yapmaması gerekiyor. Bazı yerlerde tabelalar vardır; İnşaat sebebiyle verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz diye. Ben bir yerde söyledim. İktidar olarak bizim aslında şöyle bir tabela dikmemiz lazım, Memlekete yaptığımız hizmetlerden dolayı, muhalefete verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz falan dememiz gerekir. Bazıları yapılan hizmetten rahatsız oluyor. Şunu bilmenizde fayda var, bütün bu tüneller ve yollar planlanmıştır. Buralar içinde ciddi meblağlar ayrılmıştır. Karayollarındaki bu yatırımlar, son derece pahalı yatırımlardır.
    
     -Kaçak ocaklar meselesi-
    
     Karadeniz Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Şerafettin Nasın, Kaçak ocaklarla ilgili sorunu hatırlatması üzerine Hüseyin Çelik, Kaçak kömür meselesi, Zonguldakın da sorunudur. Bizim için ciddi sektör olan kömür sektörünü, fareler gibi sağı solu oyarak düzensiz şekilde değil, tabiatı da tahrip etmeden usulüne uygun yapmalıyız. Bu sorunla ilgili bize düşen görev varsa bunun üzerine gideriz şeklinde konuştu.
     Çelik, Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) Zonguldak için hayati öneme sahip bir kurum olduğunun söylendiğini vurgulayan Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:
     Zonguldakta geçmişte 60-70 bin kişi bu kömür sektöründe çalışmış. Bu insanlar belli bir hizmet etmişler. Tabii olarak emekli olmaları gerekir. Emekli olurken bu kentten göçüp gitsinler mi, biz bunu mu istiyoruz- Dünyanın neresine gidersiniz gidin maden şehirlerinde istemediğiniz kadar emekli vardır. Bu da şehir için müthiş bir katma değerdir. Bu şehir üretiyor ama ürettiğinin karışılığını alamıyor diye bir propaganda var. Buda külliyen yalandır.
     TTKnın geçen yıl 460 milyon lira zarar etmesinin çeşitli nedenlerinin bulunduğunu anlatarak, bunun sadece işletme meselesi olmadığını söyledi.
     Çelik, bu zararların karşılandığı belirterek, Çünkü şehrin sosyal ve ekonomik hayatına çok ciddi katkısı var. Zarar etse de kentin en önemli istihdam kaynağı olan taşkömürü işletmeciliği meselesini bir kenara koyamayız, kendi haline terk edemeyiz. Ama herkes şunu bilsin, 460 milyon lira zarar etmesine rağmen biz bu sektörü ayakta tutmaya çalışıyoruz ifadesini kullandı.
    
     -Büyükşehir olma isteği-
    
     Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezginin, Zonguldak, Bartın ve Karabük bir çatı altında birleştirilerek büyükşehir olması için özel bir kanun yapılamaz mı- sorusuna Çelik, Bu, bugüne kadar hayata geçmiş bir model değil. Zaten Bartın ve Karabük sizden ayrıldı. Onlar bağımsızlıklarını alıncaya kadar gayret gösterdiler. Tekrar aynı çatı altına gelmek isteyeceklerinden emin değilim. Kesinlikle gelmezler yanıtını verdi.
     Çelik, Zonguldakın büyükşehir olabilmesi için bir alternatifinin olduğuna vurgu yaparak, Başbakanımızın tavsiyesine herkes kulak verecek. Burada maalesef doğurganlık ve çocuk sayısı fazla değil. Sizin 600 bin küsur nüfusunuz var. Aslında ciddi bir hamleyle bu sonuca varılabilir şeklinde konuştu.
    
     -Öğretmen atamaları-
    
     Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkarın, Öğretmen atamalarıyla ilgili sorusu üzerine Çelik, Türkiyede bütün norm kadroları doldurduğunuz zaman senin üyelerinin de yüzde 70-80i ek ders ücreti alamaz. Biz, Türkiyenin ve Zonguldakın ihtiyaçlarıyla devletin imkanlarını örtüştürmek zorundayız şeklinde cevap verdi.
     Çelik, personel politikalarının kolay olmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Hiçbir hükümet, iş bekleyen adaylar dururken, sadece zevk ve sadistlik olsun diye atama yapmamazlık etmez. Neticede biz her yıl benim dönemimde de benden sonra da bizim hükümetimiz dönemlerinde, devletin kullanıma tahsis ettiği kadroların yarısını Milli Eğitime verdik. Hala gerekli mi- Hala gerekli.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER