Erzurumlular Kapalı Kent Parkla kışın da

Erzurumlular Kapalı Kent Parkla kışın da sokağa çıkacak -Yakutiye Belediyesi tarafından hayata geçirilecek projeyle kış mevsiminin zor şartlarını evde geçiren Erzurumlular soğuk havada da sosyal yaşam imkanı bulacak -Yakutiye Beled


ERZURUM (A.A) - Zehra Melek Çat - Yakutiye Belediyesi tarafından hayata geçirilecek projeyle kış mevsiminin zor şartlarını evde geçirmek zorunda kalan Erzurumlular, soğuk havada sosyal yaşam imkanı bulacak.
     Korkut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Saltuklular döneminden kalan Üç Kümbetlerin de bulunduğu alanda Üç Kümbetler Cazibe Merkezi adılı bir proje hazırladıklarını belirterek, ilk etapta 80 dönümlük kamulaştırma çalışmasının tamamlandığını ifade etti.
     Projelendirme çalışmalarının devam ettiğini anlatan Korkut, 150 dönümlük bir alanda çalışmamız var. Burası cazibe merkezi konumunda değerlendiriliyor. Burada çok önemli tarihi binalarımız var. Saltuklu dönemine ait Üç Kümbetler, Saray Hamamı, Rabia Ana Türbesi, Gürcü Mehmet Camisi, 25 tane de sivil mimari örneği ev var. Bunların hepsi restore edilerek gerçek kimliğine kavuşturulmuş olacak dedi.
     Projede 75 yataklı butik otel ve kongre merkezinin de yer aldığını anlatan Korkut, rekreasyon çalışmalarıyla insanların çeşitli aktiviteler yapma imkanına sahip olacakları bir alan hüviyeti kazanacağını söyledi.
     Korkut, 2011 yılında tamamlanan Yakutiye Medresesi ve Lala Paşa Camisinin çevresindeki Yakutiye Kent Meydanının Ramazan etkinlikleriyle halkın memnuniyetini kazandığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Bu alan için kışın da bu aktiviteyi devam ettirmemiz gerektiğini düşünüyorum ve Kapalı Kent Park dediğimiz bir bina inşa edilecek. Özellikle Erzurumda akşam saat 6-7den sonra kimse dışarı çıkmaz. Biz ilk defa Ramazan etkinliğini düzenledik, vatandaşlardan da çok ciddi teveccüh oldu. Evlerinde oturan vatandaşımızı dışarı çıkardık. Bu ticarete de katkı sağlamış oldu. Bu Erzurumda bir eksiklik. Bunu kış sezonunda da yapmamız lazım. Kışın maalesef hava şartlarından dolayı vatandaşımız dışarı çıkamıyor.
    
     -Erzurum kültürü sergilenecek-
    
     Korkut, Kapalı Kent Parkta Erzuruma özgü kültürel değerlerin sergileneceğini belirterek, Yöresel yemeklerden tutun da bu yöreye ait Oltu taşı işlemeciliği, altın, gümüş işlemeciliği gibi, halı, kilim gibi ve Erzurumun bayanlara özgü çeyizleri vardır, özel el emeğiyle yapılan ehramı vardır, bunların hepsini bu alan içinde sergileyeceğiz. Gelen insanlar burada Erzuruma özgü yemekleri yiyebilecekler. Erzuruma özgü büyük semaverlerle çay ve kahve sohbetleri bu alan içinde bulunacak. Kültürel hayatın bir parçası burada gerçekleşecek. Şehre de çok ciddi katkı sağlayacağını düşünüyorum diye konuştu.
     Alışveriş merkezlerinde genelde mağazaların ağırlıkta olduğunu ifade eden Korkut, şöyle devam etti:
     Biz bunu birazcık kırıp, kapalı alanda çeşitli aktiviteleri de ortaya koyabilecek bir mekan konumuna getireceğiz. Her gün farklı farklı etkinlik burada gerçekleşmiş olacak. Bunu da yaptığımız zaman kış sezonunda vatandaşlarımızın dışarı çıkmama durumunu ortadan kaldıracağız. Yazın genelde Ramazanda vatandaşlarımızın büyük bir kısmı iftar sonrası evlerinde otururken, biz bu duruma Yakutiye Kent Meydanı ile çözüm bulduk. Yazın vatandaşlarımızın büyük kısmı geç saatlere kadar dışarıda vakit geçirmekte. Bu mekan da yapılırsa şehrin görüntüsüne ciddi manada katkı sağlayacak bir mekan olacak. Ayrıca vatandaşımızı dışarı çıkaracağız, vatandaşımızı sosyal hayatın içerisine sokmuş olacağız. Bunu da artı bir değer olarak düşünüyorum.
     Korkut, bu alanda kadınlara özgü atölyeler de tasarladıklarını anlatarak, gerekirse modacı getirerek kadınların görüş perspektiflerinin daha geniş bir alana ulaşmasını sağlayacaklarını söyledi.
    
     -Türkiyede örneği yok-
    
     Korkut, vatandaşların yaz akşamlarında vakitlerinin çoğunu Yakutiye Kent Meydanında geçirdiklerini görünce kış mevsimi için de Kapalı Kent Park fikri oluştuğunu anlatarak, şunları kaydetti:
     Bu projenin Türkiyede örneği yok. Biz Yakutiye Medresesinin önünde vatandaşımızın çok büyük bir ilgisini gördük. Bu proje hem alışveriş hem kültürel zenginliği ortaya koyacak. Çeşitli müzik eğlence programları yapılacak. Üniversitelerle de bağlantıya geçerek bilimsel anlamda da çeşitli çalışmaların ortaya konulacağı bir mekan oluşturulacak. Vatandaşımızın günlük ihtiyaçlarını giderebildiği, hem dinlenebildiği hem eğlenebildiği bir mekan konumuna gelecek. AVMden biraz daha farklı.
     Kamulaştırma çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Korkut, kamulaştırma çalışmaları bittikten sonra en geç bir yıl içerisinde projenin tamamlanacağını söyledi.
    
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Erzurumlular Kapalı Kent Parkla kışın da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER