Mersin Canlı Hayvan Ticaret Merkezi çalışmalarında

Mersin Canlı Hayvan Ticaret Merkezi çalışmalarında sona gelindi


MERSİN (A.A) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Büyükşehir Belediyesi yaptırılan canlı hayvan ticaret merkezinin kısa bir süre içinde hizmete gireceğini belirtti.
     Canlı hayvan ticaret merkezi inşaatını gezen ve incelemelerde bulunan Özcan, merkezin yaz mevsimine girmeden hizmete gireceğini belirterek, bazı ilgili birimlerin buraya taşınmak için hazırlıklarını yaptıklarını kaydetti.
     Toplam 100 dönüm arazi üzerine inşa edilen tesiste irili ufaklı 26 adet bina, 12 dönümü kapalı olmak üzere 24 dönümlük canlı hayvan padokları ve mezbahanenin yer alacağını ifade eden Özcan, Tesis bünyesinde 1 adet müşteri hizmetleri binası, 1 adet veterinerlik hizmetleri binası, 1 adet hayvan borsası binası, 1 adet kafeterya, 1 adet celep lokali, 5 adet kahya evi, 13 adet çoban evi ve 3 adet yem deposu inşa edilecektir dedi.
     Özcan, hayvanların barındırılacağı padokların zemininin tamamen betonarme olduğunu ve demir korkuluklarla bölünmüş 12 dönümü çelik konstrüksiyon çatıyla kapatıldığını dile getirerek, şunları kaydetti:
     Hayvanların tamamen sıhhi bir ortamda barınmaları planlanmıştır. Kanalizasyon, yağmur suyu, yol ve asfalt çalışmaları bitirildikten sonra canlı hayvan ticaret merkezi hizmete hazır hale gelecektir. Söz konusu tesisin hayata geçmesiyle birlikte kentin girişinde yaşanan görüntü kirliliği de ortadan kalkacak. Tesise canlı hayvan getiren kamyonların rahatça hareket edebilecekleri yollar, park yerleri ve yüklerini kolayca boşaltabilecekleri platformlar ile dinlenecekleri güvenli sosyal alanlar, hayvan alıcıları ile satıcılarının sağlıklı bir ticaret yapabilmesi için her türlü kolaylık düşünüldü.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Mersin Canlı Hayvan Ticaret Merkezi çalışmalarında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER