Erzurumda şiir ve kompozisyon yarışması

Erzurumda şiir ve kompozisyon yarışması


ERZURUM (A.A) - Erzurumda düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren çocuklara çeşitli hediyeler verildi.
     İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce, 28 Şubat Sivil Savunma Günü ve 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Afetler ve Etkinliklerden Korunma konulu yarışma düzenlendi.
     Kompozisyon dalında Aşkale İnkılap Ortaokulu öğrencisi Zehra İlaiz birinci, Atatürk Üniversitesi Aydın Doğan Ortaokulu öğrencisi Selin Öncül ikinci, Aşkale Kandilli Güvenç Yatılı Bölge Ortaokulundan Nazlı Kırkpınar da üçüncü oldu.
     Resim dalında ise Palandöken Mehmetçik Ortaokulu öğrencisi Aslı Turhan birinci, Atatürk Üniversitesi Aydın Doğan Ortaokulu öğrencisi Selin Öncül ikinci, Aşkale Atatürk Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencisi Feyza Bayar ise üçüncü olmayı başardı.
     Liseler arasında kompozisyon dalında da Palandöken Türk Telekom Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Zeynep Şahin birinci, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Nurdan Demirbaş ikinci, Ilıca İMKB Yavuz Selim Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Ayşenur Yemsel üçüncü oldu.
     Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, yarışmada dereceye giren öğrencilere valilik salonunda düzenlenen törenle hediyelerini verdi.
     İçyer, burada yaptığı konuşmada, ileriye dönük olarak daha iyi çalışmalar yapılabilmesinin gelecek nesiller için önemli olduğunu belirterek, felaket başa gelmeden herkesin hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.
     Söz konusu yarışmaların bir nevi hazırlık olduğunu vurgulayan İçyer, şunları kaydetti:
     Bu konuların önemsenmesine daha da inanlardanım. Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde ve Erzurum Arama Kurtarma Birliğinde arkadaşlarımız fedakarca çalışıyorlar. Gelişmiş ülkeler standardında hizmet veriyorlar. Yine bu bilincin parçası olarak 28 Şubat Sivil Savunma Günü için arkadaşlarımız çalışma yapmışlar. Birey, aile, toplum konulu bilinç oluşsun diye bir yarışma düzenlemişlerdir.
    
     Muhabir: Musa Hazırbulan
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Erzurumda şiir ve kompozisyon yarışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER