Şahinbey, törenle anıldı

Şahinbey, törenle anıldı -Gaziantep Savunmasının önemli isimlerinde Şahinbey, şehit edilişinin 93. yıl dönümünde anıldı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep savunmasının önemli isimlerinden Şahinbey, şehit edilişinin 93. yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı.
     Şahinbey Anıtında, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende, İl Jandarma Komutanlığından gelen bir manga asker tarafından saygı atışı yapıldı.
     Ayrıca, Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Kaymakam Uğur Turan, Garnizon Komutanlığı ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu tarafından anıta buket konuldu.
     Tahmazoğlu törende, Şahinbeyi şehit edilişinin 93. yıl dönümünde anıt mezarı başında bir kez daha anmanın onur ve gururunu yaşadıklarını söyledi.
     Kurtuluş Savaşı ve Antep Müdafaasının halkın düzenli orduya karşı verdiği toplu ve onurlu bir mücadele olduğunu vurgulayan Tahmazoğlu, şöyle konuştu:
     Şahinbey hayatının 21 yılını bu vatan için savaşarak geçirmiştir. Ailesine ve çocuklarına vakit ayırmamıştır. Şahinbeyle birlikte Şehitkamiller, Karayılanlar ve 6 bin 317 şehidimiz bu vatanın bir karış toprağını düşmana vermemek için mücadele etmiştir. Hepsinin mekanı cennet olsun. Bugün ise bu mücadelede bizlerde üzerimize düşen görevi yerine getirmemiz gerekmektedir. Hangi görevde yer alıyorsak o görevimizde azim, kararlılık ve başarılı bir şekilde vatanımıza faydalı olmalıyız. Şimdi savaş yok. Mustafa Kemalin Bu vatanı en çok seven, görevini en iyi yapandır sözünde olduğu gibi yaptığımız işlerde hep en üstlere çıkmak için çalışmalıyız.
     Türkiyenin dünya ekonomisinde 17. sırada olduğunu dile getiren Tahmazoğlu, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı olan 2023de ilk 10a girmeyi hedeflediklerini aktardı.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de Şahinbeyi rahmet ve minnetle andı.
     Öğrencilere hitap eden Güzelbey, Suriyede yaşanan iç savaşı örnek vererek, Türkiyenin de komşu ülke Suriye gibi olmaması için genç nesillere çok iş düştüğünü söyledi.
     Konuşmalarının ardından öğrenciler tarafından Antep harbini anlatan şiirler okundu ve türküler seslendirildi. Törende daha sonra resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Tören, Şahinbey Müftüsü Musa İmamoğlunun dua okunmasıyla sona erdi.
     Törene, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Garnizon Komutanlığı temsilcisi, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Osman Metli, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yahya Şahan, Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, gazi ve şehit yakınları ile çok sayıda öğrenci katıldı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Şahinbey, törenle anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER