Erzincanda Deprem Önemli, Biz Önemliyiz Projesi

Erzincanda Deprem Önemli, Biz Önemliyiz Projesi -Proje kapsamında, ilkokul öğrencilerine depremde risk oluşturacak eşyaların nasıl sabitleneceği anlatıldı


ERZİNCAN (A.A) - Erzincanda yürütülen Deprem Önemli, Biz Önlemliyiz Projesi kapsamında, ilkokul öğrencilerine yapısal olmayan tehlikelerin azaltılması konulu uygulamalı eğitim verildi.
     Erzincan Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde, Temel Afet Bilinci Eğitim Formatörü Oğuz Kürşat Onay tarafından yürütülen proje çerçevesinde, Fatih İlkokulu 1. sınıf öğrencilerine depremde risk oluşturacak eşyaların sabitlenmesinde uygulanacak işlemler anlatıldı.
     Onay, uygulamalı eğitimin ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Erzincanda 1992 yılında meydana gelen depremde bir akrabasının dolap devrilmesi sonucu yaşadıkları nedeniyle böyle bir proje hazırladığını söyledi.
     Projenin 2012-2013 eğitim-öğretim yılında başladığını dile getiren Onay, proje kapsamında 22 okulda 350 öğretmene Okul Afet ve Acil Durum Yönetimi, yaklaşık 7 bin öğrenciye de Temel Afet Bilinci konusunda eğitim verdiğini ifade etti.
     Toplam 34 okulda eğitim vereceğini belirten Onay, Projemiz gayet güzel ilerliyor. Özellikle velilerin bu projeye bakış açısı çok güzel dedi.
     Erzincanın, depremlerde çok büyük acılar yaşamış bir şehir olduğuna dikkati çeken Onay, Çalışmaları daha çok öğrencilerin yanında yaptık ve çocukların evlerinde de bu çalışmaları ailelerine rahat bir şekilde ifade etmelerini amaçladık diye konuştu.
     Öğrenciler ise uygulamadan memnun olduklarını ve deprem anında ne yapmaları gerektiğini öğrendiklerini belirtti.
    
     Muhabir: Barış Yalçınkaya / Merve Topuz
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Erzincanda Deprem Önemli, Biz Önemliyiz Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER