Eğitim

Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Ağaç: 12 milyon 300 bin imzaya sahip çıkacağız ve 18 Marttan itibaren işe serbest kıyafetle gideceğiz


GÜMÜŞHANE (A.A) - Eğitim-Bir-Sen Gümüşhane Şube Başkanı Veli Ağaç, 12 milyon 300 bin imzaya sahip çıkacaklarını ve 18 Marttan itibaren işe serbest kıyafetle gideceklerini bildirdi.
     Ağaç, yaptığı yazılı açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında 30 yıldır süren kılık ve kıyafet dayatmasının Türkiyeye yakışmadığını savunarak, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen ailesi olarak temel hak ve özgürlükleri hiçe sayan, kamuda baş örtüsü yasağı dahil kamu görevlilerinin saçı, bıyığı, ense tıraşı, kazağının yakası, pantolonunun kumaşı ve ayakkabı topuk boyuyla ilgilenen darbe ürünü yönetmeliğin acilen kaldırılmasını istediklerini belirtti.
     Eğitim-Bir-Sen olarak milletin talebini yansıtan imzalara sahip çıkacaklarını vurgulayan Ağaç, şunları kaydetti:
     12 milyon 300 bin imzaya sahip çıkacağız ve 18 Marttan itibaren işe serbest kıyafetle gideceğiz. Memur-Sen, konfederasyona bağlı bütün sendikaların destek vereceği eyleme ilişkin yönetim kurulu kararı almıştır. Eğitim-Bir-Sen olarak çağ dışı yönetmeliği kaldırtmak için elimizden gelen hiçbir gayreti esirgemeyecek, örgütlü gücümüzü harekete geçireceğiz. Hükümetten beklentimiz, kamuda çalışmak için kadınlara başı açık olmayı dayatan, temel hak ve hürriyetler açısından düşünüldüğünde ise başörtülü kadınlara zulmeden ucube yönetmeliği, darbecilerle birlikte tarihin çöp sepetine atmasıdır.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER